Du får her opskrift på den bedste rabarbersaft. Den smager dejligt  og så er det faktisk ganske nemt at lave selv. Når du laver rabarbersaft får det en skøn farve, særligt hvis der er er lidt mindre og rødlige rabarberstokke imellem. De grove og store grønne stilke er også fremragende, men farven kan blive en anelse mindre rød.

Rabarber er intet mindre fantastisk og jeg er bare gået helt rabarber-amok her i weekenden! Jeg har lavet to slags muffins, to slags rabarbersaft, og masser, som i masser af marmelade.

Christian på 8 år er den store hjælper, når det kommer til det praktiske i haven. Det skinner bare igennem at han godt kan lide det, så det er bare dejligt han gider. Han hjælper med at hive stænglerne op af jorden og klipper bladene af. Selv med det store byggerod vi har gang i her i haven, med grus alle vegne – også i rabarberbedet-  kommer de troligt op af jorden. Det er da fantastisk.

Nå, men nu til opskriften på den friske og læskende rabarbersaft

den bedste rabarbersaft

Den bedste rabarbersaft

En dejlig sommerdag på terrassen i selskab med familien med hjemmelavet rabarbersaft, vandmelon og danske kordbær. Totalt smagen af sommer for mig!

Det er ingenlunde besværligt at lave sin egen rabarbersaft. Når rabarberstænglerne skal bruges til rabarbersaft skal de ikke skæres så pænt eller jævn. De skal skylles,  skæres i bidder og fyldes med vand. De bliver jo alligevel helt udkogte og er klar til at drænes. Jeg bruger aller helst en si til det. Det er langt det nemmeste – også ift. rengøring.

Den bedste rabarbersaft

Rabarbersaft

Nem og lækker opskrift på en klassisk rabarbersaft
Print opskrift Pin opskrift
30 min
Antal: 1 liter

Ingredienser

  • 1500 gram rabarberstilke(uden blade)
  • 1,1 liter vand
  • 500 gram sukker
  • 2 spsk. vanillesukker

Fremgangsmåde

  • Skyl rabarber i stykker og kog med vandet i ca. 15 min. Det skal ikke bulderkoge, men blot simre.
  • Kør indholdet igennem en sigte, si, rent viskestykke eller saftpose.
  • Kom indholdet tilbage i en gryde med sukker og evt. vanille. Kog op og rør rundt til sukker er opløst.
  • Hæld på skoldede flasker eller glas. Den færdige rabarbersaft blandes i forholdet ca. 1:4.

Noter

Den færdige rabarbersaft blandes i forholdet 1:4.
Den færdige saft kan også blandes med danskvand med eller uden citrus.  Eller med din yndlings mousserende vin? Fx. i forholdet 2 dele vin, 1 dele danskvand, 2 dele saft. Nyd iskold!
rabarbersaft

Den bedste rabarbersaft

 

Lyst til flere lækkerier med rabarber med rabarber?

Rabarbertærte, Rabarber ispinde, Rabarbermarmelade.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest