Du får her opskrift på den bedste rabarbersaft. Den smager dejligt og så er det faktisk ganske nemt at lave selv. Når du laver rabarbersaft får det en skøn farve, særligt hvis der er er lidt mindre og rødlige rabarberstokke imellem. De grove og store grønne stilke er også fremragende, men farven kan blive en anelse mindre rød.
Rabarber er intet mindre fantastisk og jeg er bare gået helt rabarber-amok her i weekenden! Jeg har lavet to slags muffins, to slags rabarbersaft, og masser, som i masser af marmelade.
Christian på 8 år er den store hjælper, når det kommer til det praktiske i haven. Det skinner bare igennem at han godt kan lide det, så det er bare dejligt han gider. Han hjælper med at hive stænglerne op af jorden og klipper bladene af. Selv med det store byggerod vi har gang i her i haven, med grus alle vegne – også i rabarberbedet- kommer de troligt op af jorden. Det er da fantastisk.
Nå, men nu til opskriften på den friske og læskende rabarbersaft
En dejlig sommerdag på terrassen i selskab med familien med hjemmelavet rabarbersaft, vandmelon og danske jordbær. Totalt smagen af sommer for mig!
Det er ingenlunde besværligt at lave sin egen rabarbersaft. Når rabarberstænglerne skal bruges til rabarbersaft skal de ikke skæres så pænt eller jævn. De skal skylles, skæres i bidder og fyldes med vand. De bliver jo alligevel helt udkogte og er klar til at drænes. Jeg bruger aller helst en si til det. Det er langt det nemmeste – også ift. rengøring.
Den bedste rabarbersaft
Rabarbersaft
Ingredienser
- 1500 gram rabarberstilke(uden blade)
- 1,1 liter vand
- 500 gram sukker
- 2 spsk. vanillesukker
Fremgangsmåde
- Skyl rabarber i stykker og kog med vandet i ca. 15 min. Det skal ikke bulderkoge, men blot simre.
- Kør indholdet igennem en sigte, si, rent viskestykke eller saftpose.
- Kom indholdet tilbage i en gryde med sukker og evt. vanille. Kog op og rør rundt til sukker er opløst.
- Hæld på skoldede flasker eller glas. Den færdige rabarbersaft blandes i forholdet ca. 1:4.
Noter
Lyst til flere lækkerier med rabarber med rabarber?
Rabarbertærte, Rabarber ispinde, Rabarbermarmelade.
Mange tak for opskrift til rabarbersaft. Vil forsøge mig i år.
Hvor længe mener du, at saften kan holde sig?
Med venlig hilsen
Lotte
hejsa
Og selv tak Den smager fantastisk👍🏻
Jeg tænker i en månedstid i en helt ren og skoldet beholder – opbevaret på køl.
mange hilsner Benedicte😊