den bedste rabarbersaft

Du får her den bedste rabarbersaft. Den er max god og så er det faktisk ganske nemt at lave. Når du laver rabarbersaft får det en skøn farve, særligt hvis der er er lidt mindre og rødlige rabarberstokke imellem. De grove og store grønne stilke er også fremragende, men farven kan blive en anelse mindre rød.

Anyhow, smagen er fantastisk og jeg er bare gået helt rabarber-bananas her i weekenden! Jeg har lavet to slags muffins, to slags rabarbersaft, og masser, som i masser af marmelade.

Christian på 8 år er den store hjælper, når det kommer til det praktiske i haven. Det skinner bare igennem at han godt kan lide det, så det er bare dejligt han gider. Han hjælper med at hive stænglerne op af jorden og klipper bladene af. Selv med det store byggerod vi har gang i her i haven, med grus alle vegne – også i rabarberbedet kommer de troligt op af jorden. Det er da fantastisk.

Nå, men nu til opskriften på den bedste rabarbersaft

den bedste rabarbersaft

Den bedste rabarbersaft

(tilberedning af saft ca. 35 minutter fra start til slut. Du får ca 1,5 liter koncenteret saft som  fortyndes ca. 1:3, når den er klar)

1500 gram rabarber

1,1 l vand

500 gram sukker

(du kan koge en vanillestang med- eller alternativt komme 2 spsk. vanillesukker i den færdige saft, vanille er godt med den let syrlige rabarber, men du kan undlade)

  • Vask og skær rabarberstænglerne i stykker.
  • Kog op med vand. Lad det koge en 15 minutters tid – ikke bulderkoge, men simre
  • Tag det hele op og kør igennem en saftpose eller et rent viskestykke/stofble, hvor saften kan løbe igennem.
  • Hæld nu tilbage i gryden og kog op med sukker i en fem minutters tid.
  • Hæld på skoldede glas

 

Lyst til flere lækkerier med rabarber? Måske denne ultra nemem og skønne rabarbertærte er noget rabarbertærte

Altså herhjemme ryger saften bare lige i løgneren nærmest før den er færdig! Manden og ældstepigen(og en selv) er helt og aldeles pjattet med den. Så en lille anbefaling er at du laver en ordentlig omgang nu du alligevel har gryden og spækbrættet fremme.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.