den bedste rabarbersaft

Hjemmesyltning, Lækre drikke

Du får her den bedste rabarbersaft. Den er max god og så er det faktisk ganske nemt at lave. Når du laver rabarbersaft får det en skøn farve, særligt hvis der er er lidt mindre og rødlige rabarberstokke imellem. De grove og store grønne stilke er også fremragende, men farven kan blive en anelse mindre rød.

Anyhow, smagen er fantastisk og jeg er bare gået helt rabarber-bananas her i weekenden! Jeg har lavet to slags muffins, to slags rabarbersaft, og masser, som i masser af marmelade.

Christian på 8 år er den store hjælper, når det kommer til det praktiske i haven. Det skinner bare igennem at han godt kan lide det, så det er bare dejligt han gider. Han hjælper med at hive stænglerne op af jorden og klipper bladene af. Selv med det store byggerod vi har gang i her i haven, med grus alle vegne – også i rabarberbedet kommer de troligt op af jorden. Det er da fantastisk.

Nå, men nu til opskriften på den bedste rabarbersaft

den bedste rabarbersaft

En dejlig sommerdag på terrassen i selskab med familien med hjemmelavet rabarbersaft, vandmelon og danske kordbær. Totalt smagen af sommer for mig!

Det er ingenlunde besværligt at lave sin egen rabarbersaft. Når rabarberstænglerne skal bruges til rabarbersaft skal de ikke skæres så pænt eller jævn. De skal skylles,  skæres i bidder og fyldes med vand. De bliver så alligevel helt udkogte og er klar til at drænes. Jeg bruger aller helst en si til det. Det er langt det nemmeste – også ift. rengøring.

Her får du min opskrift på rabarbersaft

Den bedste rabarbersaft

(tilberedning af saft ca. 35 minutter fra start til slut. Du får ca 1,5 liter koncenteret saft som  fortyndes ca. 1:3, når den er klar)

1500 gram rabarber

1,1 l vand

500 gram sukker

(du kan koge en vanillestang med- eller alternativt komme 2 spsk. vanillesukker i den færdige saft. Vanille er godt med den let syrlige rabarber, men du kan undlade)

  • Vask og skær rabarberstænglerne i stykker.
  • Kog op med vand. Lad det koge en 15 minutters tid – ikke bulderkoge, men simre
  • Tag det hele op og kør igennem en saftpose, en si eller et rent viskestykke/stofble, hvor saften kan løbe igennem.
  • Hæld nu tilbage i gryden og kog op med sukker i en fem minutters tid.
  • Hæld på skoldede glas eller flasker
  • Hvordan forholdet  af vand og saft skal være ved fortynding kommer an på, hvilke slags rabarber der er brugt. Min er normalt i forholdet 1:4.

 

Lyst til flere lækkerier med rabarber med rabarber?

Rabarbertærte, Rabarber ispinde, Rabarbermarmelade.

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest