Kage med chiafrø og appelsin

Opskrifter på kager

Kage med chiafrø og appelsin. Skøn og saftig kage til kaffen!

Chiafrø er jo en skønt en lille superfrø, spækket med kalk, omega 3 og antioxidanter. Så jeg kan da snildt bilde mig ind, at jeg bliver væsentligt forynget af at spise et stykke kage med chia! Gad vide, om man så bliver yngre og yngre desto flere stykker man spiser?!  🙂

Chiafrø er en af de sager jeg altid har i køkkenet. Jeg elsker chiagrød og jeg kommer det også gerne på toppen af mit hjemmebag. Der er revet appelsinskal i kagen og når den er bagt, kommer saften af appelsinen henover. Det giver sødme og fugt til kagen.

Opskrift kommer her:

kage med chia

Kage med chiafrø

kage med chiafrø

kage med chiafrø og appelsin
Print opskrift Pin opskrift
1 time

Ingredienser

 • 3 stk. æg
 • 120 gram sukker
 • 100 gram blødt smør
 • 4 spsk. chiafrø
 • 130 gram hvedemel
 • 0,5 dl mælk
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 øko appelsin
 • 2 tsk. vanillesukker

Fremgangsmåde

 • Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn. 
 • Pisk  æg med sukker til en luftig masse. Kom nu det bløde smør ved. Rør chiafrø, hvedemel, mælk, bagepulver, vanillesukker og skallen af appelsin, samt saften af den halve appelsin ved. Pisk sammen og kom i en smurt bageform på ca. 30 cm i diameter. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til der ikke hænger dej ved, når du stikker en pind ved. 
 • Når kagen har afkølet i ca. 30 min. Prikker du huller i kagen med en strikkepind eller en kødnål. Kom saften af den anden halve appelsin ned i hullerne. 
 • Glasur er godt på kagen. Enten en klassisk glasur med flormelis rørt med appelsinsaft eller vand eller en glasur af smeltet mørk eller lys chokolade. 

 

Flere opskrifter med chiafrø?

Indrømmet. Jeg har en svaghed for chiafrø. Enten i en kage som den her eller i en chiagrød. Og lige præcis chiagrød er der en del opskrifter af herinde. Det lille frø popper så fint op når det kommer ned i noget væske, smager skønt og er jo super sundt.

Den her chiagrød indeholder også poppet quinoa. Det er et godt miks, sku´jeg hilse og sige:

https://benedictesmad.dk/chiagroed-med-poppet-quinoa/

Eller måske denne her chiagrød:

chiagrød med kefir

 

Vidste du at du kan finde mig på de social medier?

Jeg er  både på facebook, Instagram, Pinterest og bloglovin´

Det ville være fedt at høre fra dig, hvis du prøver nogle af mine opskrifter af

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest