kage med chiafrø og appelsin

Kage med chiafrø og appelsin. Skøn og saftig kage til kaffen!

Chiafrø er jo en skønt en lille superfrø, spækket med kalk, omega 3 og antioxidanter. Så jeg kan da snildt bilde mig ind, at jeg bliver væsentligt forynget af at spise et stykke kage med chia! Gad vide, om man så bliver yngre og yngre desto flere stykker man spiser?!  🙂

Chiafrø er en af de sager jeg altid har i køkkenet. Jeg elsker chiagrød og jeg kommer det også gerne på toppen af mit hjemmebag. Der er revet appelsinskal i kagen og når den er bagt, kommer saften af appelsinen henover. Det giver sødme og fugt til kagen.

Opskrift kommer her:

kage med chia

Kage med chiafrø

kage med chiafrø

Ingredienser

 • 3 stk. æg
 • 120 gram sukker
 • 100 gram blødt smør
 • 4 spsk. chiafrø
 • 130 gram hvedemel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 øko appelsin
 • 2 tsk. vanillesukker

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn. 

 2. Pisk  æg med sukker til en luftig masse. Kom nu det bløde smør ved. Rør nu chiafrø, hvedemel, bagepulver, vanillesukker og skallen af appelsin ved. Kom i en smurt bageform på ca. 30 cm i diameter. Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. til der ikke hænger dej ved, når du stikker en pind ved. 

 3. Når kagen har afkølet i ca. 30 min. Prikker du huller i kagen med en strikkepind eller en kødnål. Kom saften af appelsinen ned i hullerne. 

 4. Glasur er godt på kagen. Enten en klassisk glasur med flormelis rørt med appelsinsaft eller en glasur af smeltet mørk eller lys chokolade. 

 

 

Flere opskrifter med chiafrø. Den her chiagrød indeholder også poppet quinoa. Det er et godt miks, sku´jeg hilse og sige:

https://benedictesmad.dk/chiagroed-med-poppet-quinoa/

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.