Chiagrød med kefir smager ret så lækkert. Kefir er magert og alligevel cremet og indeholder så vildt mange sundhedsfremmende sager. Det samme med chiafrø. Og blandet sammen med lidt havregryn i et glas og sat på køl i minimum 6 timer… Voila! En skøn og cremet chiagrød med kefir står klar.
Så står det frit for at toppe den med lige det du bedst kan lide. Som du kan se på billedet har jeg valgt den enkle udgave og blot toppet med æbletern og chiafrø. Men du kan også gå all in – og komme friske bær, honningristet mysli, tørrede frugter og meget mere.
I denne her chiagrød med kefir brugte jeg en kefir med et fedtindhold på 1,5 % fedt(du kan bruge den du selv synes).
Den er virkelig så ganske nem at lave og opskriften kommer så lige her…
Chiagrød med kefir
Ingredienser
- 3 dl kefir
- 1 dl havregryn
- 2 spsk. chiafrø
Fremgangsmåde
- Rør ingredienserne sammen og kom i et glas eller en skål med låg.
- Rør grundigt og tilsæt evt. nogle friske bær. Sæt glasset på køl natten over eller i min. 6 timer. Rør i glasset en eller to gange undervejs.
Er du mere grødsulten? Hvad med at prøve med poppet quinoa i grøden? Poppet quinoa er så hyggelige at spise, da de knaser godt i munden! Jo, vist de gør!
Poppet quinoa er tilmed dejligt sundt og lidt mere om det lille sag kan du se her: chiagrød med poppet quinoa
eller her, for en mere sød opskrift: Lækre chokoladebars med poppet quinoa
Hurtige facts om kefir:
- Kefir kan købes i de fleste supermarkeder i køledisken med mælk og yoghurt
- Kefir smager af en blanding af kærnemælk og yoghurt naturel, synes jeg,
- Kefir er rig på mælkesyrebakterier, som er gode for tarmene,
- Kefir er rig på calcium, som er godt for vores knogler,
- Kefir kan variere i fedt indhold afhængig af om den er lavet på sødmælk, minimælk osv..
0 kommentarer