En dej- to kager. Èn med chokolade og marsbar/ én med blåbær.

Det er lidt smart det her, synes jeg. For den her grunddej kan deles i to. Den ene puttede jeg kakaopulver og marsstykker i  – den anden blåbær i. Vupti, så havde vi to slags kager.

Vi er lidt vilde med at putte chokoladebarer i vores kager herhjemme. Det fungerer jo sindssygt godt. Karamellen i chokoladekagen bobler op  og spreder sig og bliver til sej og sød karamel, når kagen er færdig.  Og en enkel lys kagedej med bær er også altid en hitter herhjemme.

Du kan selvfølgelig også bare tage en hel portion og doble op. Dvs. 140 gram mars istedet for 70 gram/4 spsk. kakao fremfor 2 spsk. og 250 gram blåbær i stedet for 125 gram.

Det hænder bare, at vi får lyst til kage herhjemme. Ja, det hænder såmænd ganske ofte. I går var ingen undtagelse. På en dag, hvor vinden begynder at virke efterårsagtigt, ja så er det da herligt at trække indenfor og spise en lun bid kage, ikke?

kager med mars

Èn dej- to slags kager.

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 12 stk store muffins

Ingredienser

  • 2 stk. æg
  • 140 gram sukker/1 spsk. vanillesukker
  • 150 gram blødt smør(eller smeltet)
  • 200 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 dl. mælk
  • 125 gram blåbær i halvdelen af dejen og 2 spsk. kakao og 70 gram marsbar skåret i stykker.

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 200 grader.  Pisk æg med sukker og vanillesukker. Pisk nu videre med smør. Kom mel, bagepulver og mælk i dejen. Pisk grundigt. Nu halverer du dejen,  hvis du ønsker to slags kager. Eller tager du hele dejen og tilsætter enten  4 spsk. kakao/140 gram marsbarer skåret i stykker eller 250 gram blåbær. Både frosne eller friske  bær kan bruges. 

    Hæld blandingen i muffinsforme. Sæt i midten af ovnen i ca. 20 min. Hold øje undervejs. Ovne varmer forskelligt. 

Kage med mars

eller med blåbær. Eller begge?

kage med mars

En dej – to kager. Her er det chokoladekage med marsstykker

kage med mars

Èn dej- to kager. Her er det muffins med blåbær.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.