kalkunbryst med chorizopølse og parmaskinke

Mørt kalkunbryst med chorizopølse, som  er så lækkert og nemt, som hverdagsmad- eller nem gæstemad. For selv om der kommer folk til middag behøver man ikke at stå hele dagen og forberede mad, vel? Jeg kan såmænd da godt finde på noget andet at lave :o)

Jeg har faktisk ikke så meget erfaring med at lave kalkunkød. Det ender ofte med kylling. Men det er egentlig synd for det smager faktisk rigtig godt og  behøver slet ikke blive tørt, selvom det er et ret magert stykke kød. Der kommer ihvertfald mange flere opskrifter med kalkun her på bloggen fremover. Stensikkert. Prøv om denne her også kunne være en hitter hos jer. Det er den herhjemme.

Bon appetit :o)

Kalkunbryst med chorizopølse

1 kalkunbryst(ca. 900 gram)

Lidt over halvdelen af en pakke flødeost naturel(for eksempel philadelphia)

20 skiver shorizopølse

Parmaskinke- ca. 8-10 skiver(bacon eller lignende)

Sådan laver du kalkunbryst med chorizopølse:

 

  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Skær ca. 10 riller i kalkunbrystet
  • Med fingrene eller med en ske fylder du flødeosten i rillerne og ud over kalkunbrystet.
  • Stik chorizopølse ned i rillerne.
  • Læg  parmaskinken ud over(se billede)
  • Ind i ovnen på 200 grader i ca. 50 minutter

Når kalkunbrystet lige har stået en 10 minutters tid er den lige til at skære i skiver. Chorizopølsen giver så meget smag til den magre og let neutrale kalkunbryst. Parmaskinken giver sprødhed og salthed og flødeosten lidt fedme til det magre. Alt i alt synes jeg bare det giver et rigtig godt stykke kød med godt med smag, som kan serveres med hvad som helst som tilbehør(på billedet sammen med coleslaw.) Det var slet ikke så dårlig. Er man så heldig, at der er en skive eller to til overs smager det rigtig godt dagen, som pålæg eller lignende.

kalkunbryst med chorizopølse mm

så lækker og smagfuld kalkunbryst

kalkunbryst med chorizopølse

kalkunbryst skæres med riller, smøres med flødeost, fyldes med chorizopølse og dækkes med parmaskinke. Det er bare gode sager.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.