Klassens time kage. Du ved sådan en bradepandekage, der er nem at tage under armen til uddeling i skolen, på arbejde eller til sport.
Pynt med glasur og top med lige det du foretrækker. Skøn chokoladekage, uden eksotiske ingredienser. Bare nem og lækker.
Sådan laver du en klassisk klassens time kage
Klassens time kage
Klassisk klassens time kage
Ingredienser
- 4 dl sukker
- 1 dl smeltet smør
- 4 æg
- 4 dl hvedemel
- 1 dl mælk
- 1 dl halv varmt vand
- 3 tsk. bagepulver
- 3 spsk. kakopulver
glasur
- flormelis rørt med en smule kogende vand. Kom over den afkølede kage og drys med det samme med pynt(hvis du ønsker det)
Fremgangsmåde
- Rør sukker luftigt med smelt smør og og æg. Pisk grundigt.
- Kom mel, vendt med bagepulver, mælk og vand ved og pisk. Tilsæt cacaopulver.
- Kom i en springform på ca. 30 cm i diameter.
- Sæt i midten af ovnen på 180 grader i ca. 45 minutter. Den er færdig når den er gylden og let fast når du trykker i midten af kagen.
Kage opskrifter
Kager skal smage godt og smage af mere! Det gør den her klassens time kage. Selvom opskriften er så ganske nem og kan laves med blot en decilitermål, en røreskål og en elpisker fremme. Det gør det nemt for dig (eller børnene?) at lave chokoladekagen selv.
Kagen smager dejligt mildt af kakao og smager kun bedre af en lækker glasur. Drys for eksempel med farverig krymmel eller slik for luksus-udgaven.
Opskriften på klassens time kage er en der stammer fra min barndom, hvor jeg har pillet en anelse ved opskriften. Det kommer jeg altid til!
Jeg leger med opskriften, f.eks. ved at tilsætte lidt mindre sukker eller pynter med en ekstra lækker glasur ( tyk og cremet kageglasur)
Duften af hjemmebag er det halve af glæden. For mig er det dejlige varme følelser fra min barndom. Når duften af sirupskage eller den her klassens time klage fyldte huset. Det var favoritkagerne min mor bagte. Nok fordi hun var meget mere til madlavning end til kage-bag. Hun elskede at eksperimentere med alle mulige former for madretter. Hendes yngste datter(mig) derimod har taget “kage-glæden” til mig. Jeg bager lige så gerne kager og eksperimenter med kageopskrifter end med madopskrifter.
Heldigvis var mine forældre fantastiske til at lade mig eksperimentere i køkkenet. Der var altid mel, æg, mælk og søde ingredienser til at lave kager. Og jeg elskede det.
Var jeg i tvivI om, hvad der stod i opskriften, ringede jeg til min mor, som var på arbejde. Når man er 10 år gammel og læser en opskrift, som f.eks. er lavet Amo-mel, hvori der står “tilsæt 200 gram amo-mel”. Så bliver man sgu´i tvivl. Amo mel. Hmmm… hvad er det!? Man lærer jo af det hele, ikke?
Min egen køkkenglæde
I dag er jeg så evig taknemmlig for at mine forældre lod mig eksperimentere lige så meget jeg havde lyst til. Det har skabt grobund for mit køkkenglæde i mit voksenliv.
I dag? Med fire børn herhjemme er der altid gang i køkkenet. Det har jeg bevist valgt. Det gør at vi gerne altid har bagesager på lager. De bliver jo ligesom brugt! Og det giver mel og æggeskaller på gulvet!
Men det giver også børn, der får en naturlig tilgang til det at kokkerere i køkkenet. Nej det er ikke madlavning, men kagebagning. For mig var det dog startskuddet til at få en glæde ved at stå i køkkenet. Noget jeg håber at give videre til mine børn. Nu må vi se. Alt er okay….
Tak fordi du læste med.
De kærligste hilsner, Benedicte
0 kommentarer