Helt klassiske pølsehorn. Du ved, blød dej som er let og luftig. Der er ikke snerten af fuldkorn i. Så det er den helt klassiske, som smager lige som dem jeg fik som barn. Du ved, før det der med fuldkorn gik hen og blev moderne…. !
Dejen er nem at arbejde med. Så den er ideel, hvis du har junior med i køkkenet. Du ved sådan helt tilpas, hvor man ikke får klistrede fingre, men stadig ikke får en tung dej om pølsen, men en fin og let en. Perfekte til brunchbordet, madpakken, børnefødselsdagen eller…?
klassiske pølsehorn
klassiske pølsehorn
Ingredienser
- 25 gram gær
- 1 dl surmælk(ala tykmælk, ymer, yoghurt naturel
- 75 gram blødt smør
- 1,5 dl lunken vand
- 1 tsk flagesalt
- 400 gram hvedemel
Pølser(gerne brunchpølser- de har en god størrelse)
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i yoghurt eller lign. Tilsæt smør, vand og salt.Tilsæt nu mel og salt. Ælt dejen og lad den nu hvile i 30 minutter.Lav 15 stykker, som du hver især former til lange pølser, som du vikler om hver pølse.Lad hvile i 20 minutter, mens du varmer ovnen op på 200 grader. Bag i ca. 20 minutter i midten af ovnen.
klassiske pølsehorn. Bare som de skal være synes jeg. Enkle, og uden dikkedarer. Børnene elsker dem!
Det er ikke første gang, at der er en opskrift på pølsehorn på bloggen. Men det er nok fordi, at vi ikke er den eneste familie der er vild med pølsehorn! De kan jo varieres i det uendelige simpelthen. Jeg laver ofte pølsehorn til aftensmad, hvis vi f.eks. skal have suppe. Det er en sikker vinder- hver gang. Så laver jeg en god stor portion og sender halvdelen i fryseren. Så har jeg altid til madpakken eller til børnenes sporttaske.
Den her opskrift jeg har linket til her er med rugmel i dejen. https://benedictesmad.dk/poelsehorn-med-rugmel/
0 kommentarer