Lækkert knasende knækbrød med kerner.
Hvis du som jeg forsøger at skære ned på kulhydraterne- ihvertfald de særlige hurtige af slagsen er det her et godt alternativ, hvis lysten til en sund snack melder sig.
Den er også en børnehitter og god som den sunde snack, når børnemaven er “hygge-sulten”!
Det er er igen en af de go´e opskrifter fordi den kræver et minimum af tilberedelse og tid er jo nogle gange lidt af en mangelvare, ik´?Knækbrødet er dejligt sprødt. Derfor kan det også smuldre lidt. Du kan afhjælpe det ved følgende:
- Brug min. 2 dl. hørfrø(det opsuger meget væske). Herefter kan du bruge lige hvad du vil af kerner(se opskrift)
- Skære det igennem med en kniv eller pizzaskærer inden det kommer i ovnen, så er det nemmere at “knække” i bidder bagefter. De løse kerner der måtte være ryger hurtigt ned, som sund snack eller som drys på yoghurten.
Opskrift til knækbrød med kerner :
Knækbrødsopskrift
Ingredienser:
5,5 dl mixet kerner ex. hørfrø, solsikkekerner, sesamfrø, chiafrø eller græskarfrø(sørg for at variere med minde 3 slags)
2 dl. vand
ca. 1,5 tsk. salt
- I en skål hældes de forskellige slags kerner i,
- kom vandog saltet derned og mix det hele.
- Lad det hvile i køleskabet i mindst 2 timer og gerne mere, for at kernerne kan opsuge væden.
- Nu beklæder du en bageplade med bagepapir og fordelen massen med en dejskraber.
- Bages på 100 grader i ca. 1,5-2 timer. Husk at holde øje undervejs, da ovne varmer forskelligt. Efter endt bagetid vender du det om og lader ligge lidt på eftervarmen i ovnen, så vi sikrer os, at det bliver dejligt sprødt.
Tip:
Husk, at ovne varmer meget forskelligt. I nogle ovne går det stærkt – i andre langsomt. Så kig på knækbrødet og vurder selv.
Kan opbevares i en dåse eller en tætsluttet pose i et par uger.
Lyst til mere lchf inspireret brød, så er denne brød opskrift måske noget for dig kernebrød
0 kommentarer