Sommer = koldskål. Lad os lige slå det fast med det samme. Vi spiser ligesom mange andre(måske særligt børnefamilier?) rigtig meget af det. Enten køber vi den færdige slags(tror vi har været igennem samtlige mærker på det danske marked!) ellers så laver vi vores egen.
Denne her minder lidt om en blanding mellem klassisk koldskål(særligt hvis du tilsætter revet citronskal) og drikkeyoghurt. Det er så nemt så nemt.
Blot er der en huskeregel. Hvis du vil bevare tykheden/cremetheden skal du vende kærnemælken med æggeblommerne inden du vender pære/banan yoghurten i. Sådan. Nem sommerdessert.
Koldskål
(Tilberedning: 5 minutter)
(Personer: ca. 4 pers.)
En halv liter kærnemælk
En halv liter pære/banan yoghurt
2 æggeblommer(en bæger pasteuriserede æggeblomme)
1 spsk vanillesukker
Evt. lidt revet citronskal
- Pisk æggeblommer med sukker.
- Bland kærnemælk med æggeblommerne og vanillesukker.
- Rør rundt med med pære/banan yoghurten.
- Evt. revet citronskal.
Lyst til flere nemme desserter? sommergrød er også en dansk sommerhitter.
Den må smage godt denne her koldskål, for vi har sendt de to største børn(Elisabeth og Willum) afsted til nordjylland en tre dages tid for at besøge farmor. 8- årige Christians kommentar til, om han savnede “de store” var. “Ja, jeg savner dem, men til gengæld er der mere koldskål til mig”. Børnelogik 🙂
Sikken en god idé med yoghurtkoldskål. Det vil helt sikkert også være et hit her
Hej Malene.
Det er jeg helt sikker på- en rigtig hitter :o)
Kh Benedicte