Sommergrød med skovbær

Sommergrød med skovbær. Smagen af nostalgi? Jeg ved ikke, om man fik frugtgrød hele tiden den gang i start 80´erne, hvor jeg var lille barn. Men sådan tænker jeg på det. Hyggeligt det er det ihvertfald at træde ned igennem “barndommens gade”. Når jeg laver frugtgrød, bliver jeg hver gang overrasket over, hvor vild med det de børnene  er. Ved ikke hvorfor, men måske er det fordi det er så anderledes fra alle de andre desserter børn får i dag? Det samme med budding eller fromage. Det er jo den rene hitter! Det må da også på bloggen(det blir´der fulgt op på. Vent bare.)

Nå, anyway her kommer opskriften på denne nemme sommergrød, som egentlig ikke hedder sommergrød, men synes bare det lød hyggeligere og bedre en bare “grød”. Den smager aldeles ligeså godt i februar, som den gør i juni😳

Du skal bruge følgende få ingredienser til at lave sommergrød med skovbær:

(portion svarer til dessert til ca. 4 personer/arbejdstid: i alt 10 minutter).

300 gram skovbær(jeg bruger frostposerne fra Netto, som er lækre, synes jeg)

2,5 dl vand

1 dl sukker

1 spsk vanillesukker

Jævning: 0,5 dl vand + 3 spsk “ideal jævning”(lille pose, som du kan købe i alle større supermarkeder og som bruges til at jævne grød, så den tykner en anelse)

I en gryde hælder du de frosne bær og vand. Kog op, så det småkoger i 5 minutter. Rør vandet og ideal jævning sammen og hæld ned i gryden. Kog op i et par minutter. Nu tykner det. Tilsæt vanillesukker. Du kan eventuelt teste, om du synes konsistensen er passende ved at hælde lidt på en spiseske og derefter over på en anden ske. Den almindelige rum temperatur vil få grøden på skeen til at vise”sin rette afkølet konsistens”. Tilsæt lidt kogende vand, hvis du synes den er for tyk og ellers lidt ideal jævning i lidt vand, hvis det modsatte, meeen den burde være fin…

Ser ver når den er afkølet og server med fløde eller kold mælk

 

sommergrød med skovbær

Nemt med nem på. Det er den bare den her omgang frugtgrød med skovbær.

Mere hjemmesyltning? Denne her er den rene børnevenlige marmelade, da den er uden klumper. Den er virkelig go´: jordbærmarmelade

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.