Kylling i chorizosvøb

Nem hverdagsmad er den her kylling i chorizosvøb:

“Det er sommer, det er sol og det er travl dag….!!” Jeps, det kan godt være at kalenderen siger august, men skolen er i gang og det er alle fritidsaktiviteterne også. Med tre børn(Axel er heldigvis ikke gået i gang med den slags endnu!) der dyrker forholdsvis meget sport kan de der eftermiddage nogen gange være noget presset på tid. Sjovt nok har børnene også valgt en sportsgren der ikke liiige ligger længere nede af gaden eller for enden af et trygt og færdelssikkert cykel-stisystem. Nope, både håndbold og basketball ligger i nabobyerne Virum og Birkerød, så bilen er godt i gang de fleste eftermiddage. Og det er så her, hvor det er dejligt med de nemme retter, som passer sig selv, tager et minimum af tid og alligevel er sunde og mættende.

Mit bud på en nem hverdagsret til de travle dage er kylling svøbt i chorizopølse og med halverede bagekartofler i ovnen. Det er så nemt. Det er også en børnevenlig ret(mine børn spiser dem gladeligt og går altså  ikke under kategorien “alt-spisende- børn”)

Så nemt er det at lave kylling i chorizosvøb:

kylling i chorizosvøb

(Portion: svarer til 3-4 personer)

(Arbejdstid: I alt 1 time incl. tid i ovnen)

Ca. 5-600 gram kyllingeinderfilet

En pakke chorizopølse(med ca. 20 skiver chorizopølse, afhængig af hvor meget kylling du bruger)

  • Tag et stykke kylling og vikle chorizopølse rundt om og sæt et spid igennem(jeg halverede et træspyd og brugte begge. Ind i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.
  • I ovnen satte jeg også bagekartofler, som jeg halverede på tværs, skar lidt huller i, hældte olie og salt over og satte i ovnen på de 200 grader. De skal have ca. 50 minutter, så dem kan du med fordel sætte ind først, så tilberede kyllingen og sætte dem ind efter en halv times tid. Så er der mad på samme tid.

Vi spiste med gnaskegrønt, frugter, rugbrød med mere. Nem og god mad…

kylling i chorizosvøb
små stykker kylling sat i ovnen med to stykker tynde chorizopølser omkring. Sæt spyd igennem og sær i ovnen, sammen med halverede bagekartofler. Nem hverdagsmad, når tiden er knap.

Mere lækker hverdagsmad? Måske denne her lasagne, som er vores ultra-lækre-favorit-når-tiden-er-knap-ret! https://benedictesmad.dk/lasagne/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.