Kylling i cola

Børnenes Maddag

Jeps, kylling i cola. Den er god nok for det var lige det Christian lavede til familien. Og tro mig, uanset navnet kylling i cola, smagte det rigtig godt faktisk. Hvis børnene skal synes at det er sjovt at lave mad- eller du mangler ord til at overbevise junior, om at det er sjovt at lave mad kan denne her opskrift anbefales. Sodavand? i Maden? Det vil de fleste børn nok synes er forsøget værd!

8- årige Christian stod for dagens menu og han ville da selvfølgelig prøve at lave noget som involverede en sodavand som ingrediens. Og resultatet? Godt.

Rigtig godt blev det egentlig. Min umiddelbare indskydelse er

“Ej, det lyder da for klamt(!). Det gider du da ikke lave, Christian”? Og jo, det gad han faktisk. Og efter som det er junior der huserer i køkkenet på “børnenes maddag”, ja så er det jo også ham der bestemmer menuen. Som sagt, så gjort.

Han skar Kyllingen ud, skar hvidløg, sørgede for krydderier og lavede i det hele taget hele kylling i cola retten. Jeg lavede salat og kogte ris, han sørgede også for gnaske grønt. Vi var et godt team og fik en (overraskende)ret smagfuld ret ud af køkkenhyggen sammen. Sådan laver du kylling i cola:

kylling i cola

kylling i cola

kylling i cola med ris og gnavegrønt. Jeg lavede en salat af rød spidskål, peberfrugter, agurker, philadelphia smøreost og olie/eddike dressing.

Kylling i cola:

(Portion: ca.4 pers.)

( Tilberedning: ca. 60 minutter incl. simretid)

500 gram kyllingbryst

2 fed hvidløg

1 dåse cola 33 cl(ikke light, zero eller lignende)

1 dl barbecuesauce(enten færdig købt eller denne her barbecuesauce, hvor du 6 -dobler mængden)

2 dl ketchup

En lille smule chili(brug lidt af den slags chili du har på lager, men ganske lidt eller la´helt vær`)

1,5 tsk tørret oregano

1 tsk tørret stødt ingefær eller en knivspids af friskrevet ingefær.

  • I en pande med olie eller smør eller en blanding svitser du kylling og finthakket hvidløg. Vend rundt til kyllingen har taget farve på mellemvarme i ca 10 minutter. Tag kødet/hvidløg op på tallerken.
  • Nu hælder du cola, barbecuesauce og ketchup på panden. Rør rundt og tilsæt en smule chili, oregano og ingefær.
  • Lad simre en 30 minutters tid. Saucen bliver nu tyknet og får til sidst en dejlig rund smag.
  • Hæld kyllingen ved og vend rundt et par minutters tid.
  • Server med risene, salat og gnaskegrønt.

Tip

Når du laver mad med børn, skal det jo først og fremmest være sjovt, men der er selvfølgelig også lige et par andre regler, når børnene “leger med”. Nu er det jo ikke fordi at det skal være hård teoretisk snak om madvarer osv. når I kokkerer sammen, men for eksempel med denne kylling i cola ret står man jo med fersk kyllingekød og så kan du jo passende benytte lejligheden til at tale om

  • vigtigheden af at adskille råt kød fra andre varer,
  • at der ikke behøver at komme saft/blod alle steder i køkkenet,
  • vigtigheden af at vaske hænder imens osv.                                                                                                                Jo flere gange de hører det desto bedre sætter det sig fast til næste gang. Gør det til en del af køkkensnakken, mens I alligevel står derude og hygger jer.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest