Saftige kyllingelår i stegepose

Saftig og mør kylling i stegepose. Er kylling også tit på menuen hjemme hos dig?

Det er den her. Vi er alle vilde med det.  Det her er en rigtig lækker hverdagsret, som smager så godt. Og så er jeg vild med, at maden bare passer sig selv og kræver et minimum af tilberedning.

Ingredienserne proppes i posen, sendes ind i ovnen og passer så bare sig selv. Kødsaften bliver i kødet og giver det mest møre resultat. Når kødet har ligget med grøntsagerne og simret sammen, dufter der skønt i køkkenet undervejs. Når maden er færdig sender du posen med maden på bordet- klipper et stort hul i toppen nyder duften og fisker det ud, som du har lyst til.

I stegeposen fyldte jeg:

Kylling i stegepose

4 store kyllingelår

4 store gulerødder(ikke skrællet- blot skåret i grove stykker)

4 fed hvidløg

8 hele blommer(det er blommetid, men kan undlades eller skiftes ud med friske abrikoser eller æblebåde)

Ingefær(skrællet og skåret i skiver- ca. det der svarer til en lillefingernegl)

2 hele løg(skåret i både)

2 dl kærnemælk

  • Hemmeligheden bag den ekstra møre kylling er, at vi først lader den ligge i kærnemælk(en time eller to- eller mere, hvis du er i god tid). Så tager du den op, kasserer kærnemælken og lægger den i stegeposen med grøntsagerne. Steg den  1 time på 175 grader og 30 minutter på 80 grader. Det er tilpas lave grader til at kyllingen ikke steges så hårdt, men mørnes ganske langsomt. (Husk at lave lille hul i toppen af posen, så dampen kan slippe ud)
  • Server kyllingen ved bordet, hvor du åbnes posen og nyder duften. Jeg synes grøntsagerne og blommerne  smager så godt, når de er så bløde og har stegt i kødsaften.
  • Sammen med kyllingen serverede jeg en cous cous salat med tørret mynte og abrikoser(jeg har ikke altid frisk mynte på lager og så er det dejlig nemt)
  • Kantareller, som jeg tørrede af for jord, stegte i oliovenolie et par minutter og til sidst hældte lidt fløde ved og stegte videre til fløden var kogt ind/væk.
  • En lyn hurtig agurkesalat, hvor jeg river en agurk på et rivejern i ultra tynde skiver og lægger den ned i en skål, hvor jeg har opløst  2 dl kogende vand med 3 spsk. sukker og hældt 3 spsk. eddike ned i. Så hælder du agurken sammen med væden med lidt salt og peber. Og vupti har du lynhurtig agurkesalat, som er en evig lækker følgesvend til kylling.

 

 

Kylling i stegepose, som den ser ud undervejs i ovnen:

kylling i stegepose

posen “blæser” op undervejs

kylling i stegepose

Romainesalat med frugt, gnaskegrønt, cous cous med tørret mynte/usvovlede abrikoser, agurkesalat og kantareller med fløde

Inspiration til mere nem og lækker hverdagsmad?Vi bliver i fjerkræsafdelingen og du får her opskriften på lækker kalkun med chorizo pølse. https://benedictesmad.dk/kalkunbryst-med-chorizopoelse-og-parmaskine/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.