Det er nem mad og det er god mad og alle spiser med, når vi får Kylling og broccoli i fad med en cremet sauce.
For herhjemme må man gerne pille lidt i maden og tage det man nu bedst kan li´. Den cremede sauce og gratineret ost går vi alle efter. Den smager godt med pasta til. Børnene jagter kyllingestykkerne, moren broccolien. Sådan er det nu engang og det er også okay. Fra start til slut tager retten 55 minutter og det er inklusiv tilberedningen i ovnen. Nem og lækkert.
Kylling og broccoli i fad
kylling og broccoli i fad med cremet sauce
Ingredienser
- 1 broccoli (i buketter)
- 4 stk. kyllingebryster
- 1 stk. grøntsagsboullion
- 2 æg
- 2 dl piskefløde(eller 18% eller 9 % kan gøre det)
- 1 dl creme fraiche(9 eller 18%)
- 200 gram revet ost(ex. mozzarella)
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Varm ovnen på 200 grader.
- Damp broccolibuketterne i et par minutter. De skal blot dampes og bevare "biddet".
- Skær kyllingen i strimler og steg på en pande i lidt smør og olie eller blot en af delene. Steg et par minutter, til de bliver let gyldne. (de skal ikke være gennemstegte, da de steger færdig i ovnen) Krydr med salt og peber.
- Gem 1/2 dl af kogevandet fra broccolien og opløs med boullionterningen. Pisk fløde æg, fløde og cremefraiche sammen med boullionvandet.
- Læg broccoli i et fad. Kom kyllingestykkerne over. Hæld nu saucen over. Til sidst osten.
- Bag I midten af ovnen i ca. 25 minutter til æggemassen er stivnet. Vi koger gerne noget pasta og serverer til sammen med gnavegrønt.
Flere nemme hverdagsretter? https://benedictesmad.dk/saftig-kylling/
Hej, hvor mange kalorier er der i denne her ret?
Hejsa,
Det ved jeg ikke, da jeg ikke bruger kalorietæller. Måske i fremtiden.
Hilsen Benedicte
Hold nu op, hvor smagte det godt. Min 3-årige sagde “uhm!” ved første bid og fortsatte med at hamstre broccoli – i stærk kamp med moren, der ellers ikke er så vild med broccoli. Den ret skal vi lave igen!
Hej Helena.
Jeg er så glad for at høre, at din 3 årige også var vild med retten. Tak.
Mange hilsner, Benedicte