Kylling og broccoli i fad med cremet sauce

Hverdagsmad til store og små

Det er nem mad og det er god mad og alle spiser med, når vi får Kylling og broccoli i fad med en cremet sauce.

For herhjemme må man gerne pille lidt i maden og tage det man nu bedst kan li´. Den cremede sauce og gratineret ost går vi alle efter.  Den smager godt med pasta til. Børnene jagter kyllingestykkerne, moren broccolien. Sådan er det nu engang og det er også okay. Fra start til slut tager retten 55 minutter og det er inklusiv tilberedningen i ovnen. Nem og lækkert.

Kylling og broccoli i fad

kylling og broccoli i fad med cremet sauce

Print opskrift Pin opskrift
55 min
Antal: 4

Ingredienser

  • 1 broccoli (i buketter)
  • 4 stk. kyllingebryster
  • 1 stk. grøntsagsboullion
  • 2 æg
  • 2 dl piskefløde(eller 18% eller 9 % kan gøre det)
  • 1 dl creme fraiche(9 eller 18%)
  • 200 gram revet ost(ex. mozzarella)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Varm ovnen på 200 grader. 
  • Damp broccolibuketterne i et par minutter. De skal blot dampes og bevare "biddet".
  • Skær kyllingen i strimler og steg på en pande i lidt smør og olie eller blot en af delene. Steg et par minutter, til de bliver let gyldne. (de skal ikke være gennemstegte, da de steger færdig i ovnen) Krydr med salt og peber.
  • Gem 1/2 dl af kogevandet fra broccolien og opløs med boullionterningen. Pisk fløde æg, fløde og cremefraiche sammen med boullionvandet.
  • Læg broccoli i et fad. Kom kyllingestykkerne over. Hæld nu saucen over. Til sidst osten. 
  • Bag I midten af ovnen i ca. 25 minutter til æggemassen er stivnet. Vi koger gerne noget pasta og serverer til sammen med gnavegrønt.

 

Flere  nemme hverdagsretter? https://benedictesmad.dk/saftig-kylling/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

  1. Helena

    Hold nu op, hvor smagte det godt. Min 3-årige sagde “uhm!” ved første bid og fortsatte med at hamstre broccoli – i stærk kamp med moren, der ellers ikke er så vild med broccoli. Den ret skal vi lave igen!

    Svar
    • Benedicte

      Hej Helena.
      Jeg er så glad for at høre, at din 3 årige også var vild med retten. Tak.
      Mange hilsner, Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest