Saftig kylling i stegepose med hvidløg

Du får en dejlig mør og saftig kylling, når du steger din kylling i stegepose. Alt saften bliver i kyllingen- eller det vil sige, noget af saften ryger selvfølglig ud undervejs, men kyllingen ligger og steger i den, så saftigen bliver ved kyllingen fremfor at ryge ud i fadet! Gir det mening? Det er det nemmeste og lækreste hverdagsmad. Vi er alle vilde med det herhjemme. Kylling er da en evig hitter,ikke?

Stegeposer kan blandt andet købes i http://rema1000.dk  så jeg i dag, da jeg handlede,  men kan garanteret også købes de fleste andre steder. Det er så nemt. Jeg gjorde sådan her:

Saftig kylling i stegepose

1 hel kylling

6 fed hvidløg

salt/peber

stegepose

  • Læg kyllingen ned i stegeposen.
  • krydr med salt og peber
  • Læg hvidløgsfeddene ved.
  • Luk posen med den dertilfølgende lukkeclips.
  • Sæt i et fad ind i ovnen på 200 grader i ca. 1 time.(husk at skære lille hul op i toppen af posen, så dampen kan slippe ud.

Det er for mig en hel genial måde at tilberede sin kylling på. Og når du smider lidt hvidløg derned får du nogle bløde hvidløgsfed, som smager godt med kyllingen og giver smag samtidig til kødet. Ikke meget – blot lidt. Kødet bliver så mørt og saftigt. Skulle der mod forventning være lidt kød tilbage smager det dejlig dagen derpå i en salat som fyld.

Sammen med kyllingen fik vi snittet salat med rødløg https://benedictesmad.dk/syltede-roedloeg/ mm., tzaziki, agurkesalat, gnaskegrønt og kartofler most groft og vendt med smør(den klarede 11 årige Willum). Nem hverdagsmad.

tip

Agurkesalat er en godt mix til kylling. At lave sin egen lynsyltede agurkesalat er ret nemt. Serverer du kylling for eksempel gæster ser det da også lidt godt ud med sådan en hjemmelavet sag, ik´? Du gør sådan her:

  • 1 agurk snittes fint på et mandolinjerne.
  • 2 dl kogende vand røres ved 2 spsk. sukker til sukkeret er opløst.
  • Tilsæt 1 dl eddike til blandningen og eventuelt lidt salt og peber. Hæld over agurkerne. Lad det eventuelt trække en times tid. Så er den klar :o)

saftig kylling

kylling med hvidløg
sådan ser kyllingen ud inden stegning i ovn. Ned i posen, krydr med salt og peber og send nogle hvidløgsfed ned i posen. Ind i ovnen og ….

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.