Kyllingenuggets opskrift der får lige tilpas sprødhed fra paneringen og det møreste kyllingekød pga. marinaden. Det er kærnemælk der gør tricket, for kærnemælk mørner.
Har du tid lader du kyllingestykkerne ligge i mange timer, men er du i tidsbekneb kan du nøjes med en halv times tid.
Kyllingenuggets er jo nærmest noget vi aldrig får. Nok fordi man næsten kun kan blive skuffet og det kan være svært at lave de små sprøde nuggets, lige så godt derhjemme. Men øj altså, sådan helt seriøst. Det her fungerede altså. Højdepunktet var, da den forestilling jeg havde i mit hoved rent faktisk blev sådan i virkeligheden.
Når det sker jubler jeg i mit lille køkken og bliver som et barn igen. Eeeelsker når tingene går op i en højere enhed og bare lykkedes 🙂
Alle unger og Hans Henrik var vilde med de her kyllingenuggets og når ens børn spiser op OG ytrer sig, at der mangler mad, så er det jo en en grundopskrift på kyllingenuggets der kan blive fast repertoire herhjemme!
Normalt svarer en grunopskrift på 500 gram kyllingekød til kyllingenuggets, svarende til cirka 4 personer (vel at mærke 2 voksne og 2 børn) selvfølgelig afhængig af tilbehør. Men 500 gram er aldrig nok til os, men vi er jo også en større familie med to teenagere in the house! I så fald fordobler du bare mængden eller tilpasser afhængig af personantal.
Mør kylling
Det er kærnemælken der lige giver de her møre, sprøde og bare… lækre nuggets. Det er ikke tit, at børnene er lige så begejstrede for de hjemmelavede udgaver af deres yndlings- fastfood – mad. Men de her kyllingenuggets?
De sidder lige i skabet. Jo, de tager lidt tid, eller rettere ikke meget tid at tilberede, men skal du have det bedste resultat, forudsætter det at du tillader kyllingen at ligge og hygge sig i kærnemælken. Gerne længe.
Det er det der lige præcis adskiller de her kyllingenuggets fra andre opskrifter på kyllingenuggets uden kærnemælk.
Jeg serverer kyllingenuggets med masser af gnavegrønt, en dip , en god salat og groft brød. Så er tilbehøret tilpas nemt.
Kyllingenuggets opskrift
Kyllingenuggets
Ingredienser
- 4 dl kærnemælk
- 500 gram kyllling( stykker)
- 2 fed hvidløg
- 2,5 dl rasp
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. barbecuepulver(kan undlades)
- 5 spsk. mel
- 2-3 stk. æg(grundigt pisket)
- olie og smør til stegning
Fremgangsmåde
- Skær kylling i passende stykker. Kom i en skål med kærnemælk. Kom revet hvidløg ved.
- Lad nu kyllingen ligge i kærnemælk. Min. 30 min- gerne op til 8 timer på køl.
- Vend rasp med paprika, (barbecue), salt og peber.
- Tag kyllingestykkerne op og lad kærnemælken løbe lidt af. Pisk æggene grundigt, gerne med en elpisker, så der ikke er "klumper i".
- Vend først kylling i lidt mel, dernæst pisket æg og rasp.
- Steg kyllingestykkerne gyldne i rigeligt med smør/olie eller en af delene. Vend undervejs. Du kan stege dem i ovnen. Kom da lidt olie på og vend undervejs. Steges da på 200 grader i ca. 20- 25 min.
Nyeste opskrifter: Mine nyeste opskrifter kan du finde på både pinterest, facebook og instagram. Du er også velkommen til at gøre ligesom mange andre og skrive dig op til at modtage en mail, når der er nye opskrifter herinde fra.
0 kommentarer