For sørens da, det blev en god bærkage med kokoslåg. Den er ikke ultra sød, så hvis du er til de sødere kager kan du tilføre ex. 50 gram mere sukker til kokostoppen.
Den er nem og slet ikke fyldt med så meget fedt og sukker.
Skulle den prøves?
Bærkage og kokoslåg
Bærfyld:
Ca. 500 gram frosne bær (jeg brugte en pose med frosne skovbær)
3 spsk. kartoffelmel
Kokostopping
125 gram kokosmel
1 æg
100 gram sukker
50 gram hvedemel
8 spsk. olie(smagsneutral olie eller alternativt 8 spsk.flydende margarine eller smør)
1 tsk. bagepulver.
2 tsk. vanillesukker
Så nemt er det at lave:
Bærkage med kokoslåg
- I et stort tærtefad smører du lidt smør rundt på fadet og hælder nu bærrene i.
- Rør kartoffelmelet rundt i bærrene. Sæt fadet med bærrene ind i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
- Imens rører du i en skål kokosmel, æg, sukker, hvedemel, olie, bagepulver og vanillesukker.
- Fordel over bærrene og sæt nu tilbage i ovnen
- Bag I ca. 30 minutter på 200 grader.
Sådan nu er din bærkage med kokoslåg klar til servering. Nem og godt.
Jeg er ret så ellevild med flødeskum til bærkagen, men græsk yoghurt eller creme fraiche(evt. rørt op med vanillesukker) er heller ikke så tosset.
Det er ved at være weekend…. I love it. Sneen daler ned fra himlen, det er pivkoldt og jeg glæder mig. Rigtig meget. Til weekenden. Den nordjyske familien(mandens familie ikke min!)kommer på besøg til fødselsdag. Vi har inviteret til brunch. I byen faktisk. Så jeg skal intet lave selv. Det er vildt. Intet skal jeg forberede. Det skal man vænne sig til… (men dejligt det er det). Så kan jeg koncentrere mig om én ting. Hygge. Max hygge.
Go´weekend,
🌷Benedicte
Mere nem kageopskrift? Den her er simpelthen så god og så ganske anderledes end mange andre kager: https://benedictesmad.dk/bagt-aeblekage-med-makroner-og-mandler/
0 kommentarer