Lækre amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade

Opskrifter på kager

Så for den da, så er der en opskrift på lækre amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade til jer. Sådan nogle som er dejlige “chewy og seje- agtige” på den goe´måde. De smager seriøst godt og kræver et minimum af tilberedning. Og det er lige hvad jeg godt kan li´.

Jeg elsker at stå i et køkken og jeg holder så meget af at kokkerere alt muligt og sådan har jeg egentlig altid haft det. Udfordringen er jo så bare, at der med fire børn kan være lidt knap med tid en gang imellem. Så “nem, hurtig og smagfuld-mad” må da være min yndlingsopskrift!

Børn eller ej, jeg tror de fleste af os kender til det med at være i tidsbekneb. For der er jo altid noget at tage sig til, ikke? Måske er det at ligge på fiffen, med en latte og en avis det der trækker i en nogle dage og egentlig ikke køkkentjansen(sådan kan jeg altså godt have det en gang imellem!) og så er det altså cool at kunne trække  en nem og hurtig opskrift ud af ærmet, når trangen til en lille sød snack melder sig på. Sådan en er den her opskrift. Du skal end ikke bruge en røremaskine eller elpisker – blot køre det hele ned i en skål og røre rundt med en solid ske.

Sådan laver du lækre:

Amerikanske småkager med tranebær og  hvid chokolade

Ca. 25 stk.

100 gram blødt smør

2 æg

3 dl havregryn

3 dl hvedemel

1 tsk. natron

1 dl. brun farin

En lille bitte smule fint salt

100 gram soltørrede tranebær

100 gram hvid chokolade grofthakket

Amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade

  • Rør smør og æg sammen.
  • Hæld nu havregryn og mel i.
  • Hæld nu de øvrige ingredienser i – altså natron, farin, megt lidt salt, tranebær og chokolade.
  • Sæt på to bageplader beklædt med bagepapir. De er ret så klistrede, så sæt dem på pladen ved hjælp af to spiseskeer. Giv dem et tryk med bagsiden af en ske(dyp  eventuelt skeen i kold vand, så slipper skeen nemmere dejen)
  • Ind i ovnen på 180 grader varmeluft- begge plader på én gang.
  • Efter ca. 15 minutter er de klar.

De her amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolde, holder sig ret godt. Det lykkedes os af holde nogle stykker tilbage og efter en uge i en lufttæt  beholder var de stadig gode.

amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade

amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade

Lyst til flere småkager?De her super sprøde og også nemme småkager med ingefær er en rigtig hitter: https://benedictesmad.dk/smaakager-med-ingefaer/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest