Så for den da, så er der en opskrift på lækre amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade til jer. Sådan nogle som er dejlige “chewy og seje- agtige” på den goe´måde. De smager seriøst godt og kræver et minimum af tilberedning. Og det er lige hvad jeg godt kan li´.
Jeg elsker at stå i et køkken og jeg holder så meget af at kokkerere alt muligt og sådan har jeg egentlig altid haft det. Udfordringen er jo så bare, at der med fire børn kan være lidt knap med tid en gang imellem. Så “nem, hurtig og smagfuld-mad” må da være min yndlingsopskrift!
Børn eller ej, jeg tror de fleste af os kender til det med at være i tidsbekneb. For der er jo altid noget at tage sig til, ikke? Måske er det at ligge på fiffen, med en latte og en avis det der trækker i en nogle dage og egentlig ikke køkkentjansen(sådan kan jeg altså godt have det en gang imellem!) og så er det altså cool at kunne trække en nem og hurtig opskrift ud af ærmet, når trangen til en lille sød snack melder sig på. Sådan en er den her opskrift. Du skal end ikke bruge en røremaskine eller elpisker – blot køre det hele ned i en skål og røre rundt med en solid ske.
Sådan laver du lækre:
Amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade
Ca. 25 stk.
100 gram blødt smør
2 æg
3 dl havregryn
3 dl hvedemel
1 tsk. natron
1 dl. brun farin
En lille bitte smule fint salt
100 gram soltørrede tranebær
100 gram hvid chokolade grofthakket
Amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolade
- Rør smør og æg sammen.
- Hæld nu havregryn og mel i.
- Hæld nu de øvrige ingredienser i – altså natron, farin, megt lidt salt, tranebær og chokolade.
- Sæt på to bageplader beklædt med bagepapir. De er ret så klistrede, så sæt dem på pladen ved hjælp af to spiseskeer. Giv dem et tryk med bagsiden af en ske(dyp eventuelt skeen i kold vand, så slipper skeen nemmere dejen)
- Ind i ovnen på 180 grader varmeluft- begge plader på én gang.
- Efter ca. 15 minutter er de klar.
De her amerikanske småkager med tranebær og hvid chokolde, holder sig ret godt. Det lykkedes os af holde nogle stykker tilbage og efter en uge i en lufttæt beholder var de stadig gode.
Lyst til flere småkager?De her super sprøde og også nemme småkager med ingefær er en rigtig hitter: https://benedictesmad.dk/smaakager-med-ingefaer/
0 kommentarer