Lækre og super nemme scones

Opskrift på nemme scones, som er gode af to årsager:

1) Den indeholder ingen gær, så kan laves med et tomt køleskab og

2) Den tager ca. 30 minutter fra start til slut, da den jo ikke skal hæve.

Så er der hurtigt nybagte og lækre scones at servere for familien. Herligt.

Opskriften kan varieres i det uendelige. Jeg kom birkes i de her, da det giver et dejligt bid, men du kan variere og komme rosiner, tranebær eller chokoladestykker i.

De smager dejligt nybagte. Dagen efter skal de helst nydes halveret og nyristet. Opskriften kommer lige her:

Opskrift på  nemme scones

opskrift på nemme scones

opskrift på lækre scones

Antal 10 stk. scones

Ingredienser

  • 40 gram sukker
  • 180 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 80 gram blødt smør
  • 2 spsk. birkes, chokoladeknapper, rosiner eller tranebær
  • 4 spsk. piskefløde
  • 1 dl mælk(gerne let ell. sødmælk)
  • pisket æg til pensling

Sådan gør du

  1. Sæt ovnen på 180 grader- gerne varmeluft. 

    Rør sukker, mel, bagepulver og birkes sammen. Smuldr nu det bløde smør i og saml dejen med mælk og fløde. 

  2. Dejen er noget fugtig- det skal den være. Form ca. 10 boller og sæt på en bageplade med bagepapir. 

  3. Rør ægget sammen og pensl hver scone. Bag I ca. 12 min. til de er let gyldne. 

opskrift på nemme scones

Lige siden hele familien var i London for lidt over et år siden, har jeg haft lyst til at bage scones.

Det skulle så tage mig lidt tid, før jeg kom i gang! Men øj, altså, hvor er det bare lækkert. Sidenhen er de bagt i stor stil herhjemme.

De smager seriøst så godt- og så nyder jeg det faktum at de kan laves på ingen tid. Se det er ikke at foragte, når man er en stor-familie med mange sultne munde at mætte! Der er altid en der er sulten!

Det er så fedt, at der altid er mange børn til at nyde og glæde sig over morens hjemmebag. Har dæleme tit tænkt på hvad jeg skal gøre, når de flytter hjemmefra? Hvem skal så spise alt det hjemmebag!😉

Nuvel, der går nogle år endnu og inden da, glæder jeg mig over mine “mad-bage-sultne-børn”!

Bageglad hilsen,

Benedicte

 

 

 

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.