De blev vildt gode de her lækre spareribs. Elisabeth på nu 13 år valgte dagens menu og havde et stykke tid talt om, at hun gerne ville lave spareribs. I slagteren havde de nogle store saftige spareribs liggende. Slagteren forsikrede mig, at med 5 og 1/2 menneske(Axel tæller åbenbart for et halv menneske!!) var ca. 1,3 kg fint. Han gav mig også det råd, at det var en god idé at koge kødet først i en gryde med letsaltet vand og så blot lægge det ind i ovnen med marinaden på. Det gjorde vi og det virkede. Kødet var mørt og jo egentlig færdig, da det kom i ovnen. Nu var det blot marinaden som skulle karameliseres over kødet. Det blev rigtig godt. Rådet fra slagtermanden er hermed videregivet!

opskrift lækre spareribs

spareribs med den bedste barbecuemarinade

Sådan laver du lækre spareribs:

(portion svarer til ca. 5 voksne mennesker)
(Tilbedningstid ca. 50 minutter incl kogning 20 min./”bagning”20 min./tilberedning af marinade 10 min.)

Marinade:

12 spsk ketchup

8 spsk brun farin

3 tsk hvidvinseddike

lidt salt/peber

Rør ingredienserne til marinaden sammen. I en gryde med lidt salt hælder  du kødet ned. Nu lader du det simre lige så let i 20 minutter.

Tag det op og sørg for at alt vandet er hældt fra. Nu lægger du kødet på bagepapir og hælder alt saucen over. Sørg for at marinaden er over det hele/på begge sider.

Ind i ovnen  på 200 grader i 20 minutter til marinaden bliver let gyldent og sætter sig lidt fast på kødet. Det er altså bare godt det er.

Børn i køkkenet:

Elisabeth rørte marinaden sammen og hældte over kødet. Jeg håndterede det kogende vand. Jeg vaskede salaten, hun skar det ud,  og lavede salaten, med det som hun synes var bedst at få i. Jeg ordnede de søde kartofler. Vi gik “all in” the american way og lavede derfor søde kartofler til. Vi brugte en gigantisk stor sød kartoffel, som vi skrællede, skar ud i grove stykker, kogte en fem minutters tid. Hefter  hældte vi vandet fra, skår i pomfritsave og lagde på bagepapir og hældte olivenoile/salt/peber over. Ind i ovnen på 200 grader i 20 minutter, til de blev lidt sprøde. Du kan jo passende sætte  kartofler ind samtidig med kødet og så blot have ovnen på varmeluft på 180 grader.

Lyst til at lave mere mad sammen med børnene? Måske denne her er noget :hakkebøf med masser af bløde løg

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest