De her lækre sprøde grovboller er så nemme- og så er de aldeles velegnede til børnenes madpakker eller til den hurtige snack efter skole eller arbejde. Du ved til den der eftermiddagssult! Hørfrø og rugmel giver tarmene lidt at arbejde med og hveden gør dem let og luftige. Som altid er de ret så nemme.
Jeg rører dejen sammen om aftnen. Går i seng og når jeg er på benene igen hopper jeg i køleskabet, rører dejen let sammen og sætter bollerne på bagepladen. Når de har hævet er det bare i ovnen og vupti er der hjemmebag klar. I weekenden nyder vi dem til morgenbordet og som hyggesnack. Og så sender jeg en god pose i fryseren og nyder at jeg har mad klar til madpakkerne de efterfølgende dage.
For der er jo altid det med de madpakker. Jeg har ikke noget imod at smøre madpakker. Det er ok. Men jeg mangler til tider inspiration til at gøre dem ekstra lækre. En dejlig hjemmelavet bolle med mild ost/ost, smøreost, lemoncurd, peanutbutter osv. er slet ikke så ringe endda.
Lækre sprøde grovboller
25 gram gær
6 dl. kold vand
2 spsk. olie
2. tsk. godt salt
170 gram hørfrø
100 gram groft rugmel
530 gram hvedemel
- Rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt olie og hørfrø. Nu saltet.
- Til sidst rugmel og hvedemel. Rør enten grundigt med en ske- eller en røremaskine om du har.
- Sæt i køleskabet med viskestykke eller låg på, natten over eller i minimum 8 timer.
- På to bageplader, beklædt med bagepapir sætter du med to spiseskeer i alt ca. 20 boller.
- Lad nu bollerne hvile i 1 time med viskestykke over.
- Tænd ovnen på 200 grader og sæt bollerne i den varme ovn og bag i 15-18 minutter på de 200 grader. De er klar, når de lyder let hule, når du banker i bunden af bollerne.
Lyst til mere inspiration og til hjemmebag? https://benedictesmad.dk/fuldkornsboller-perfekte-til-madpakken/
0 kommentarer