Langtidshævet boller med hørfrø

Opskrifter på brød

Lækre langtidshævede boller med hørfrø og solsikkekerner. De er sprøde, saftige og nemme at lave. De er en hitter herhjemme i alt fra madpakken til morgenbordet i weekenden.

Er der noget der er meget hyggeligere end at samles ved et veldækket morgenbord hele familien? Nybagte boller, pålæg, frisk frugt, omelet, juice. Jeg elsker det. Det gør jeg virkelig. Når der ikke er kampe/eller træninger der skal køres til, ingen børn der har overnattet ude ved venner… at vi bare samles alle seks. Her. Kun os. Love it!

Der er godt med hørfrø i de her boller. Ringer der en lille klokke hos dig, når det kommer til hørfrø? Er der noget med at man ikke må få for meget? At de helst skal kværnes for at man virkningen af dem osv….? Få svaret nedeunder opskriften.

langtidshævede boller med hørfrø

langtidshævede boller med hørfrø

(ca. 20 stk.)

30 gram gær

600 gram hvedemel

5 dl kold vand

120 gram solsikkerkerner

3 spsk. olie

140 gram hørfrø

2 spsk. groft salat

  • Opløs gæren i vand.
  • Nu hælder du solsikkerne, hørfrø, olie, salt.
  • Nu hælder du mel ved og rører.
  • Sæt i køleskab hen over natten. Eller minimum 7-8 timer.
  • Nu sætter du bollerne med to spiseskeer på en bageplade med bagepapir(dejen er lidt våd).
  • Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
  • Bag bollerne på 220 grader i ca. 20 minutter.

Tip

Fakta om hørfrø.

  • De indeholder godt med fibre(også selvom de ikke er kværnet)
  • De ideholder masser af gode fedtsyrer.
  • De vigtige fedtsyrer ligger i i hørfrøet bag en tyk skal. Selv vores mavesyre kan have svært ved at nedbryde skallen- Det er derfor, at det er en god ide at kværne dem, hvis du vil have udbytte af fedtsyrerne..
  • Hørfrø og gift?  Hvis du har hørt noget om at man skal begrænse mængden af hørfrø skyldes det stoffet  cadmium. Du skal dog ikke være bange for at få for meget. Der skal en del til. Der skal et helt kilo til/pr. uge før du kommer over grænseværdien.

lyst til mere bagværk?De her boller/pølsehornboller er en sikker hitter i børnenes madpakke eller til børnefødselsdagsbordet. Og så har jeg listet fuldkorn ind i dejen. Det kan ikke smages, men giver blot fylde til dejen.  https://benedictesmad.dk/sunde-poelsehorn/

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest