Det er en lækker dej, til boller og sunde pølsehorn denne her. Den er god fordi den er lavet uden meget gær i, og passer sig selv på køkkenbordet, når den først er rørt sammen.
Så kan du når det passer dig fylde den med pølser eller helt la´vær´. For dejen er også god som dejlige grovboller. Jeg delte op 1/2 af hver, så var der masser af pølsehorn til børnenes madpakker og boller til fryseren. De er så gode at have liggende til afveksling i madpakken en gang imellem eller til weekend- morgenmaden med marmelade, mild ost, lemoncurd, peanutbutter med mere….for i weekenden – der får vi altså ikke havregryn med mælk i børnene. De nægter!(kender du det?)
(ca 15 stks. -halvt af hver(dvs. 15 boller og 15 sunde pølsehorn. Varier efter, hvad der hitter hos dig)
(tid ialt 6,5 time pga. lang hævetid. Lav dem om morgenen- lad dejen stå på køkkenbord og hæve. Tro mig, de er det hele værd)
Sunde pølsehorn
10 gram gær
6 dl kold vand
300 fuldkornshvedemel
600 gram hvedemel
2 tsk groft salt
Pølser, enten brunchpølser, cocktailpølser eller almindelig pande/grillpølser du halverer.
- Opløs gæren vandet.
- Tilsæt de to slags mel og saltet til sidst.Ælt grundigt. I maskine, med dejkroge eller i hånden. Hvis du bruger hænderne, skal du være grundig.
- Lad nu dejen hvile i en fem timers tid på køkkenbordet(da der er kun lidt gær i dejen skal den have god tid til at udvikle sig i dejen)
- Nu former du 30 stykker boller, pølsehorn eller blander hvad du nu synes.
- Lad dem efterhæve 1 time.
- Sæt ovnen på 180 grader varmeluft og sæt pladerne ind i ca. 20 minutter.Har du ikke varmeluft kan du bage en plade af gangen på 170 grader i ca. 15-20 minutter.
Tip
Du kan pensle de her sunde pølsehorn eller boller helt forsigtigt inden du sætter dem ind med enten fløde eller pisket æg. Det giver en fin farve. Drys eventuelt med birkes, sesamfrø, solsikkerner.
Lyst til flere pølsehorn? De her er med rugmel og er også rigtig gode :o)
https://benedictesmad.dk/poelsehorn-med-rugmel/
eller kig her http://amo.dk
0 kommentarer