Mad der passer sig selv i ovnen- nem hverdagsmad

Mad der passer sig selv i ovnen er simpelthen noget af det bedste jeg ved. Maden gøres klar, gerne forskellige retter og hele herligheden sættes i ovnen og er færdig samtidig. Det er det bedste. Næsten som at få en hjælpende hånd, selvom man har været helt ene og alene og maden!

Hvad er fidusen? Det er da bare, at du kan lave alle muligt andre sager, alt  imens maden stille og roligt tilbereder sig selv. Du kan se mit bud på hvad det kan være:

mad der passer sig selv i ovnen

mad der passer sig selv i ovnen

Mad der passer sig selv i ovnen

(Til 2-4 personer)

Grøntsagsfad:

Cherrytomater(halveret)

4-5 gulerødder(i stave)

2 peberfrugter(i stave)

  • Kom i et fad med olie, salt, peber og tørret timian(rosmarin, oregano eller estragon)

Spinat-æggekage

3 store håndfulde af frisk spinat(kort dampet i microovn eller gryde til den “lægger sig”)

4 æg(pisket)

1 spsk. olie

En kugle frisk mozarella (eller 100 gram revet mozarella)

Salt og peber

  • Fordel olie i et fad. Kom spinat i fadet. Fordel pisket æg over og top med ost, salt peber.

Fyldt kyllingebryst

(se opskrift her: Fyldt kylling med mozarella og soltørret tomat)

4 styk. kyllingebryst

1 kugle frisk mozarella

1 dl. frisk basilikum

4 små stykker citron(du kan stege med skallen også)

ca. 4 spsk. soltørrede tomater

2 tsk. salt

2 tsk. peber

2 spsk. olie

  • Skær en dyb lomme i hvert kyllingebryst på tværs. Kom ost, basilikum, citron og soltørrede tomater i som fyld. Læg i et fad og stik en træpind, kødnål eller lignende i, så den er næsten lukket. Drys med salt, peber og olie. Sæt på bagepladen med de øvrige ingredienser i ca. 35 min til kyllingen er mør.  Drys med yderligere frisk basilikum, ved servering.

 

Flere nemme hverdagsretter? Kylling er altid en favoritspise herhjemme. Det er kan laves på 100 vis af måder og så er det familievenligt. Alle i familien kan lide det. Denne her helstegte kylling er også populær herhjemme…

nem hverdagsmad- helstegt kylling

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.