Fyldt kylling med mozarella og soltørret tomat

Fyldt kylling med mozarella, soltørrede tomater og basilikum er en lille hverdags- luksus- spise for mig. Kylling er altid et hit herhjemme, hos børn og voksne og fyldt med de her sager, bliver det bare lidt sjovere at spise end et rent stykke kylling.

Hvis du har tid kan du med fordel presse citronsaft over kyllingen i op til flere timer før du sætter kyllingen i ovnen. Citron er med til at mørne kødet. Er der tid er det super. Er der ikke, går det jo alligevel.

Vi kommer lidt citron ind i kyllingen også, for at give lidt af samme virkning. Jeg kan godt lide varm og blød citron, men er det ikke lige sagen for dig, tager du det bare ud ved servering.

Uanset hvad, bør du unde dig selv, at stege det med. Det giver saft og smag.

fyldt kyllingebryst med mozzarella

Fyldt kylling med mozarella

fyldt kyllingebryst med mozzarella

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 22 minutter
Samlet tid 32 minutter
Antal 4

Ingredienser

  • 4 stk. kyllingebryst
  • 1 kugle frisk mozarella(i skiver)
  • 4 små stykker citron(med eller uden skræl)
  • 1 dl frisk basilikum(lettere hakket)
  • 4 tsk. soltørrede tomater(enten de tørre opløst i vand eller dem i olielage)
  • salt
  • peber
  • 4-8 træpinde eller kødnåle
  • 1 spsk. olie

Sådan gør du

  1. Skær en tyk lomme på tværs af hver kyllingebryst. Kom fyldet helt ind i hvert kyllingebryst og luk sammen med en kødnål eller træpind. Drys med salt og peber og kom lidt olie over.   

  2. Tænd ovnen på 200 grader(180 grader varmeluft.  Sæt i ovnen i ca. 20-25 min til kyllingen er mør. 

Mangler du ideer til aftensmad med kylling? Så se nederst på siden, hvor jeg linker til en par af mine favoritter. Eller søg på ordet kylling i søgefelt øverst.

Der er opskrifter på frikadeller med hakket kylling, hel ovnstegt kylling, mexi kylling, kyllingebryst med fyld og så videre…

Kylling kan steges, bages, koges hakkes, laves indbagt, serveres kold i salater. Ja, eller serveres som den lækreste dansker klassiker, som hel ovnstegt kylling med nye kartofler og agurkesalat- eller lynsteges med ingefær, soya og nudler for en orientalsk udgave. Mulighederne er mange.

Det er retter med kylling her på benedictesmad, som jeg håber at du vil finde glæde i at tilberede, spise og ikke mindst vende tilbage til…

 

fyldt kylling med mozzarella

Som sagt. Her på bloggen har jeg samlet masser af  opskrifter på  møre retter, hvor kylling indgår og det er svært at vælge mellem favoritterne.

Link til bare et par af retterne med kylling som smager dejligt og ikke tager alverden af tid i køkkenet.

Her er bare et udpluk af dem:

cremet pastaret med kylling

(fordi pasta og kylling bare altid er godt)

honning og soya marineret kylling

(fordi soya og honning går så godt sammen med kylling)

Prøv selv!

benedictesmad

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.