Majskolber på grill er simpelthen noget af det skønneste, når det er ved at være for sæson for de gule og sprøde kolber. Typisk i de sene sommer måneder og tidlige efterår.
Det er en nem lille delikatesse, som korrekt tilberedt smager skønt. Aller helst tilbereder jeg majskolber på grill. Det er nemt og pladsbesparende. For særlig nemme at håndtere de store kolber er det jo ikke – gryden skal gerne være stor ihverfald. Og knække en majs inden de tilberedes. Ikke tale om 🙂
Det smager skønt som tilbehør til de fleste retter og aller mest smart er det, når resten af måltidet også tilberedes på grillen. Så bliver det ikke meget lettere. Det kunne fx. være de her Højrebsbøffer på grill eller måske de her Kylling teriyaki spyd.
Majskolber på grill
Majskolber på grill
Ingredienser
- 4 stk majskolber
Fremgangsmåde
- Kom majskolber i en stor balje og sørg for at de er dækket af vand. Gerne i 30 min hvis muligt
- Ved brug af gasgrill. Majsene (i bladende) lægges på mellem til høj varme i ca. 10 min - vend undervejs
- ved brug af kulgrill. Majsene (i bladende) lægges på direkte kul, gerne i siden, hvor de ikke ligger direkte ovenpå. Lad ligge i ca. 10 min - vend undervejs
- Pil enten bladende af eller gør som jeg og saml bladende for enden og klip herefter af med en saks, for mindre svineri. Nyd med iskoldt smør og flagesalt
Grillede majskolber
De grillede majskolber kan komme til at brænde på grillen, hvis de ikke kommer i vand inden grillning. Gerne fra en halv time og mere, hvis du har tiden til det. Når kolberne kommer i vand, undgår man også, udover det med de brændte kolber, at ende med at spise nogle halvrå majskolber. Så ligger kernerne og koger lige så fint, samtidig med at snerten af den grillet smag(ikke mindst hvis de grilles på kulgrill)kommer med.
Majs er ikke bare majs. Jeg tjekker altid kolberne inden jeg kommer dem i indkøbskurven. Jeg piller lige så lidt i toppen af bladene og ser hvordan de gule kerner ser ud. De må gerne være lyse, for den gule farve kommer ved tilbedning, men de må ikke være brunlige og grimme.
Velbekomme derude,
Benedicte
0 kommentarer