Majskolber på grill

Alt det andet, Grill

Majskolber på grill er simpelthen noget af det skønneste, når det er ved at være for sæson for de gule og sprøde kolber. Typisk i de sene sommer måneder og tidlige efterår.

Det er en nem lille delikatesse, som korrekt tilberedt smager skønt. Aller helst tilbereder jeg majskolber på grill. Det er nemt og pladsbesparende. For særlig nemme at håndtere de store kolber er det jo ikke – gryden skal gerne være stor ihverfald. Og knække en majs inden de tilberedes. Ikke tale om 🙂

Det smager skønt som tilbehør til de fleste retter og aller mest smart er det, når resten af måltidet også tilberedes på grillen. Så bliver det ikke meget lettere. Det kunne fx. være de her Højrebsbøffer på grill eller  måske de her Kylling teriyaki spyd.

 

Majskolber på grill

Majskolber på grill

Majskolber på grill

grillede majskolber - sådan tilberedes det
Print opskrift Pin opskrift
40 minutter
Antal: 4 majskolber

Ingredienser

  • 4 stk majskolber

Fremgangsmåde

  • Kom majskolber i en stor balje og sørg for at de er dækket af vand. Gerne i 30 min hvis muligt
  • Ved brug af gasgrill. Majsene (i bladende) lægges på mellem til høj varme i ca. 10 min - vend undervejs
  • ved brug af kulgrill. Majsene (i bladende) lægges på direkte kul, gerne i siden, hvor de ikke ligger direkte ovenpå. Lad ligge i ca. 10 min - vend undervejs
  • Pil enten bladende af eller gør som jeg og saml bladende for enden og klip herefter af med en saks, for mindre svineri. Nyd med iskoldt smør og flagesalt

Grillede majskolber

De grillede majskolber kan komme til at brænde på grillen, hvis de ikke kommer i vand inden grillning. Gerne fra en halv time og mere, hvis du har tiden til det. Når kolberne kommer i vand, undgår man også, udover det med de brændte kolber, at ende med at spise nogle halvrå majskolber. Så ligger kernerne og koger lige så fint, samtidig med at snerten af den grillet smag(ikke mindst hvis de grilles på kulgrill)kommer med.

Majs er ikke bare majs. Jeg tjekker altid kolberne inden jeg kommer dem i indkøbskurven. Jeg piller lige så lidt i toppen af bladene og ser hvordan de gule kerner ser ud. De må gerne være lyse, for den gule farve kommer ved tilbedning, men de må ikke være brunlige og grimme.

Velbekomme derude,

Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest