Højrebsbøffer på grill

Grill, Hverdagsmad til store og små

Højrebsbøffer på grill – de helt perfekte bøffer at sende på grillen er højrebsbøffer. De er nemlig ganske nemme at få helt perfekt møre. Om du bruger gasgrill eller almindelig kulgrill er lige gyldigt. Bruger du min opskrift og følger de få punkter, skal det nok blive godt.

Det er ikke så ofte efterhånden at der er store bøffer på grillen herhjemme. Men det hænder.  Og når det gør? Så skal det være godt. Jeg serverer en højrebsbøf med en midtertemperatur på 57-59  grader. Så er den medium stegt og ikke rød. Går du efter en rød bøf, kan du tage den af varmen når den rammer 47-48 grader og herefter lade den hvile et par minutter.

Tilbehør til en højrebsbøf

Gerne på den helt klassiske måde med en skøn salat, fx. denne Sommersalat med rugbrødschips, nye kartofler om sommeren eller disse Ovnbagte kartofler i vinterhalvåret. Skal der sauce til? Gerne en Skøn bearnaisesauce eller en kold Kold bearnaise sauce om sommeren. Det holder altså!

God fornøjelse. Sådan laver du den

Bedste bøf på grill

Højrebsbøffer på grill

Højrebsbøffer på grill

Højrebsbøffer på grill

Sådan tilbereder du en helt perfekt højrebsbøf på grill eller gasgrill
Print opskrift Pin opskrift
10 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 4 stk. højrebsbøffer( ca. 125 gram pr. stk.)
  • flagesalt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Dup bøfferne tørre med køkenrulle. Drys med salt og peber.
  • På kulgrill. Når kullene er helt perfekte og der kun er gløder tilbage lægges højrebsbøfferne på direkte varme og steger i ca. 2 min. pr side. Selvfølgelig afhængig af om du ønsker den rød, medium eller helt gennemstegt. Drys evt. med ekstra salt og peber ved servering. Bøffen kan sagtens trække et par minutter under letdækket folie inden servering.
  • På gasgrill. Grillen er jo klar med det samme og sættes på mellem medium og høj varme. Sådan synes jeg bedst den kan styres. Steges med eller uden låg til passende midtertemperatur. Fra 47 grader og op til en midtertemperatur på 60-62, hvis du ønsker den helt gennemstegt. Drys evt. ekstra flagesalt og friskkværnet peber på ved servering. Bøffen kan sagtens trække et par minutter under letdækket folie inden servering.

Højrebsbøffer på grill

Mere mad på grillen?

Så er du kommet til det rette sted. Jeg elsker at grille og bruger både gas og kulgrill. Se mine bud på lækkert tilbehør til bøffen lige her:

Peberfrugter kan være knap så spændende i rå tilstand. Let bitre er særligt de grønne af slagsen. Men kommer de på grillen er det straks en helt anden sag. De får så meget sødme og saftighed.

Grillede peberfrugter,

Er det sommer og grilltid? Så find din egen ramsløgmark eller skovbryn. De er ganske mange steder efterhånden, da de grønne blade spreder sig med vindens hast.  Men det gør ikke så meget, for så er der nok til os alle, ikke? Kom i en hjemmerørt  kryddersmør og servér til den grillede højrebsbøf. Det er gode sager.

Ramsløgsmør

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest