Højrebsbøffer på grill – de helt perfekte bøffer at sende på grillen er højrebsbøffer. De er nemlig ganske nemme at få helt perfekt møre. Om du bruger gasgrill eller almindelig kulgrill er lige gyldigt. Bruger du min opskrift og følger de få punkter, skal det nok blive godt.
Det er ikke så ofte efterhånden at der er store bøffer på grillen herhjemme. Men det hænder. Og når det gør? Så skal det være godt. Jeg serverer en højrebsbøf med en midtertemperatur på 57-59 grader. Så er den medium stegt og ikke rød. Går du efter en rød bøf, kan du tage den af varmen når den rammer 47-48 grader og herefter lade den hvile et par minutter.
Tilbehør til en højrebsbøf
Gerne på den helt klassiske måde med en skøn salat, fx. denne Sommersalat med rugbrødschips, nye kartofler om sommeren eller disse Ovnbagte kartofler i vinterhalvåret. Skal der sauce til? Gerne en Skøn bearnaisesauce eller en kold Kold bearnaise sauce om sommeren. Det holder altså!
God fornøjelse. Sådan laver du den
Bedste bøf på grill
Højrebsbøffer på grill
Højrebsbøffer på grill
Ingredienser
- 4 stk. højrebsbøffer( ca. 125 gram pr. stk.)
- flagesalt
- friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dup bøfferne tørre med køkenrulle. Drys med salt og peber.
- På kulgrill. Når kullene er helt perfekte og der kun er gløder tilbage lægges højrebsbøfferne på direkte varme og steger i ca. 2 min. pr side. Selvfølgelig afhængig af om du ønsker den rød, medium eller helt gennemstegt. Drys evt. med ekstra salt og peber ved servering. Bøffen kan sagtens trække et par minutter under letdækket folie inden servering.
- På gasgrill. Grillen er jo klar med det samme og sættes på mellem medium og høj varme. Sådan synes jeg bedst den kan styres. Steges med eller uden låg til passende midtertemperatur. Fra 47 grader og op til en midtertemperatur på 60-62, hvis du ønsker den helt gennemstegt. Drys evt. ekstra flagesalt og friskkværnet peber på ved servering. Bøffen kan sagtens trække et par minutter under letdækket folie inden servering.
Mere mad på grillen?
Så er du kommet til det rette sted. Jeg elsker at grille og bruger både gas og kulgrill. Se mine bud på lækkert tilbehør til bøffen lige her:
Peberfrugter kan være knap så spændende i rå tilstand. Let bitre er særligt de grønne af slagsen. Men kommer de på grillen er det straks en helt anden sag. De får så meget sødme og saftighed.
Er det sommer og grilltid? Så find din egen ramsløgmark eller skovbryn. De er ganske mange steder efterhånden, da de grønne blade spreder sig med vindens hast. Men det gør ikke så meget, for så er der nok til os alle, ikke? Kom i en hjemmerørt kryddersmør og servér til den grillede højrebsbøf. Det er gode sager.
0 kommentarer