Makron muffins – smagen af barndom

Opskrifter på kager

 

 

Makron muffins

De her makron muffins er total smagen af barndom for mig. Min mor bagte dem til mig i min barndom og nu bager jeg dem så for mine fire børn. Normalt har mine børn, som folk har flest, der helt egen favoritkage. Nogle er til frugttærter, nogle er til kolde kager, chokoladekager og så videre. De her muffins med makroner er bare et hitter hos samtlige i familien. De bliver sådan lidt tætte i det, let klæge og får den dejligste sprede og seje overflade, som nærmest krakelerer. De er det knust makroner og den søde mandelessens der gør hele forskellen.

Jeg bruger bare de helt almindelige og billige makroner i de her muffins. At bage makronerne selv, smager skønt, når det rigtig skal smages. I de her er det ikke nødvendigt.

I bagehumør en anden god gang og ønsker at spise makronerne helt bart eller som en del af en rabarbertrifli,  jo, så skal du prøve at bage de her Makroner. Men som sagt, skal der bages makronmuffins behøver du ikke de her i luksus- udgaven.

Makron muffins

Super lækker og meget nem opskrift på makorn muffins som jeg husker dem fra min barndom.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • 2,5 tsk. mandelessens
  • 125 gram knuste makroner
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg, sukker og mandelessens.
  • Knus makroner i en pose.
  • Pisk mel, smeltet smør og knuste makroner ned i dejen og fordel i 12 muffinsforme.
  • Kom i midten af ovnen og bag i ca. 20-25 min. til de er gyldne.

Makron muffins

og barndommens glæde ved hjemmebag

Min mor lever ikke længere, men det gør mange af hendes opskrifter. Det var ikke fordi hun bagte mange kager, da jeg var barn.  Det var klart mest madopskrifter hun gik op i. MEN bagte hun kager en gang i mellem. I tell ya´! Det var heaven for mig. De smagte fantastisk.

Jeg husker forventningens glæde, når duften spredte sig i huset og hvor svært det var at vente på beskeden. “Nu er kagen kølet af. Du må gerne tage et stykke”!

Kaj og Andrea sagde det helt rigtigt. “Tiden er noget mærkeligt noget”. Og det havde de altså ret i. Det kunne synes som timer til kagen var spise klar!

Makronmuffins, skal være let søde og lidt konfekt artige i konsistensen. De er søde, klæge og tætte i det. Jeg tror altid at jeg kun kan køre en enkelt makronmuffin ned, meeen det holder aldrig. Mere vil have mere og inden jeg ved af det er bagepladen tømt. Godt for mig, at jeg har kageglade børn, der gladelig hjælper og leget smagsdommer, når der bages nye kager herhjemme.

Jeg håber du bliver lige så begejstret for den her makron muffins opskrift  som jeg.

God bagelyst!

Knus Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

24 Kommentarer

  1. Rikke

    5 stars
    Fantastiske! Bløde og chewy lige som de skal være

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej og tusind tak.
      Det glæder mig SÅ meget at høre😊
      Jeg synes også at de smager så skønt (Jeg bliver i øvrigt helt lækkertsulten efter de her muffins nu🤭)
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Tove

    De er fantastisk gode. Bløde og seje lige som de skal være.
    Vil bare lige sige at det var min fares ynglings kage. Men ham har jeg desværre ikke mere.
    Tak for opskriften.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre. Det glæder mig bare så meget😊
      Og dejligt med gode minder om din far. Det er en hyggelig måde at mindes på.
      Hilsen fra Benedicte😊

      Svar
  3. Ulla Ries

    Mine børnebørns ynglings kager , ordren på makron muffins indgik i går aftes af Lærke og Johan. Og nu er de bagt.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at du kunne gøre Lærke og Johan glade😊 Dejligt at du kunne glæde dine (helt sikkert) rigtig søde børnebørn
      Mange hilsner Benedicte

      Svar
  4. Mette Jørgensen

    Tak for at dele opskriften
    Da min mor levede bagte jeg dem ofte til hende. Hun var ret syg, men sjovt som sådan en muffin kunne bringe lykke og glæde
    Jeg havde mistet min opskrift. Nu kan jeg bage til min far og mig.
    Mvh Mette

    Svar
    • Benedicte Thrane

      kære Mette,

      Sød historie. Tak for at dele den😊
      Det er nemlig sådan en skøn muffin-opskrift,
      Hilsen Benedicte

      Svar
  5. Annie Bähring

    Den er mega god har bagt dem rigtigt mange gange,og syntes de bliver bedre når de har været frosset ned.

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Dejligt at høre – og ja de kan sagtens fryses ned. Det er nemlig dejligt nemt 😊

      Svar
  6. Amalie Lund

    Hej Benedicte, kan man evt. komme lidt hakket chokolade i, eller er det helt skidt? Hvis ja, skal de så have længere tid?

    Hilsen Amalie

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hej Amalie,

      Det kan du godt prøve af. Jeg ville dog så bruge en mørk og let bitter en, da de ellers nok kan blive lidt for søde?
      Bagetiden nok plus 2-3 minutter og mængde ? 100 gram?
      Mange hilsner, Benedicte 😊

      Svar
  7. Marie

    Kan jeg lave dem i dag og servere dem i morgen? ☺️

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,

      Ja det kan du sagtens 😊(opbevar i en tæt beholder)

      Svar
  8. Jeanett Jakobsen

    5 stars
    Virkelig lækre makron muffins! Mums!!

    Svar
  9. emma

    skal markronerne knuses helt eller må der gerne være stykker

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Hejsa, de skal knuses knap helt fint, dvs, der må gerne være enkelte grove stykker😊

      Svar
  10. Lonni

    Hej Benedicte.
    Er dine makronmuffins fryseegnede?
    Mvh Lonni

    Svar
    • Benedicte Thrane

      hejsa,
      Ja det er de bestemt. Selvom vi sjældent når dertil herhjemme 🙂
      Hilsen Benedicte

      Svar
    • Benedicte Thrane

      Tusind tak for det.
      Det synes vi også herhjemme 🙂
      Hilsen Benedicte

      Svar
      • Claudia

        5 stars
        Både familien og kollegaerne elsker dem. Nemme, uprætentiøse, lækre.

        Svar
        • Benedicte Thrane

          Det var da bare den bedste besked! Tusind tak for at dele det.
          Tror i øvrigt snart at de må i ovnen herhjemme igen 😊
          Hilsen Benedicte

          Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest