Makron muffins – smagen af barndom

Kager

 

 

Makron muffins

De her makron muffins er total smagen af barndom for mig. Min mor bagte dem til mig i min barndom og nu bager jeg dem så for mine fire børn. Normalt har mine børn, som folk har flest, der helt egen favoritkage. Nogle er til frugttærter, nogle er til kolde kager, chokoladekager og så videre. De her muffins med makroner er bare et hitter hos samtlige i familien. De bliver sådan lidt tætte i det, let klæge og får den dejligste sprede og seje overflade, som nærmest krakelerer. De er det knust makroner og den søde mandelessens der gør hele forskellen.

Jeg bruger bare de helt almindelige og billige makroner i de her muffins. At bage makronerne selv, smager skønt, når det rigtig skal smages. I de her er det ikke nødvendigt.

I bagehumør en anden god gang og ønsker at spise makronerne helt bart eller som en del af en rabarbertrifli,  jo, så skal du prøve at bage de her Makroner. Men som sagt, skal der bages makronmuffins behøver du ikke de her i luksus- udgaven.

Makron muffins

Super lækker og meget nem opskrift på makorn muffins som jeg husker dem fra min barndom.
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 300 gram sukker
  • 2,5 tsk. mandelessens
  • 125 gram knuste makroner
  • 125 gram hvedemel
  • 125 gram smeltet smør

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pisk æg, sukker og mandelessens.
  • Knus makroner i en pose.
  • Pisk mel, smeltet smør og og knuste mankroner ned i dejen og fordel i 12. muffinsforme.
  • Kom i midten af ovnen på bag i ca. 20-25 min. til de er gyldne.

Makron muffins

og barndommens glæde ved hjemmebag

Min mor lever ikke længere, men det gør mange af hendes opskrifter. Det var ikke fordi hun bagte mange kager, da jeg var barn, det var klart mest madopskrifter hun gik op i. MEN bagte hun kager en gang i mellem. I tell ya´! Det var heaven for mig. De smagte fantastisk.

Jeg husker forventningens glæde, når duften spredte sig i huset og hvor svært det var at vente på beskeden. “Nu er kagen kølet af. Du må gerne tage et stykke”!

Kaj og Andrea sagde det helt rigtigt. “Tiden er noget mærkeligt noget”. Og det havde de altså ret i. Det kunne synes som timer til kagen var spise klar!

Makronmuffins, skal være let søde og lidt konfekt artige i konsistensen. De er søde, klæge og tætte i det. Jeg tror altid at jeg kun kan køre en enkelt makronmuffin ned, meeen det holder aldrig. Mere vil have mere og inden jeg ved af det er bagepladen tømt. Godt for mig, at jeg har kageglade børn, der gladelig hjælper og leget smagsdommer, når der bages nye kager herhjemme.

Jeg håber du bliver lige så begejstret for de her makron muffins opskrift  som jeg.

God bagelyst!

Knus Benedicte 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

    • Benedicte Thrane

      Tusind tak for det.
      Det synes vi også herhjemme 🙂
      Hilsen Benedicte

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest