Marengs-kage eller pavlova, som den også kaldes. I alt sin enkelhed er det jo bare marengs, som laves som en stor kage og hefter fyldes med skønne sager, som eksempelvis flødeskum toppet med frisk frugt, friske bær og/eller chokolade. I virkeligheden kan du bare fylde den med hvad du nu synes smager godt. Det er bare en hitter og så er det til og med, så nemt at lave, at børn, hvis der er sådan nogle størrelser i huset, selv kan lave den. Helt selv. Det er altså noget der booster selvtilliden lidt, oplever jeg.
Den her er inspireret af den klassiske Pavlova, som er en bund af marengs toppet med eksempelvis frugt og chokolade.
Marengs -kage
(som rækker til en dessert til ca. 4 voksne)
Du skal bruge:
6 æggehvider:
300 g flormelis
lidt vanille
2,5 dl piskefløde
Div. bær og chokolade(hvad du nu måtte ha´ liggende på lager)
Sådan:
Æggehviderne piskes stive, flormelisen drysses i sammen med vanillen. Pisk igen. Massen bliver nu dejlig sej.
Beklæd en bageplade og læg enten massen herpå med en dejskraber eller en sprøjtepose. Se om du kan lave den i en pæn cirkel.
Du sætter nu bagepladen ind i ovnen, som er opvarmet til 150 grader og bager den i 45-50 minutter. Hold øje med, at den ikke bliver brun, for så er det ud.
Køl af – pynt med flødeskum og bær/chokolade. Vi brugte jordbær og M&M´s, men meget forskelligt kan bruges…
tip
Hvis det er et barn der står for at lave den her skønne marengs-kage til resten af familien eller kaffegæster er det bare om at lave barnet bestemme 100% hvordan det skal se ud. Glem alt om “at vide bedre” eller “sku´du ik`li´prøve sådan og sådan”. Nope, det er junior i køkkenet!
Er du vild med kager: Hvad med at forsøge dig med den her opskrift på pandekager, som er et alternativ til de almindelig søde pandekager : søde pandekager med majsmel
0 kommentarer