Sprød tærtebund med mascarponecreme og bær

Mascarponecreme med vanille og flormelis smurt på en sprød tærtedej og toppet med frugt  er aldeles godt.

Er du vimmer, hvor er det godt! Du kan toppe med lige præcis de bær og  frugter  det er sæson for- eller du blot foretrækker. Lige nu smager nektariner og bær af masser af sødme, derfor valgte jeg dem. Ved vintertid kan du bruge bananer, druer og lignende.

Og jeg har lige haft 32 timers alenetid- simpelthen over et døgn med “mig-tid”, “Benedicte-tid”. Det er for alvor vildt.

Og selvom jeg elsker det rige børneliv vi har herhjemme, så må jeg indrømme at jeg for vildt har nyt at have det hele for mig selv.

Jeg har lyttet til høj musik, (ABBA, Genesis, George Michael osv!)Alle det ingen under 16 år gider lytte til herhjemme!

Jeg har IKKE gjort rent, ryddet op, sat en vask over, men ellers intet husligt. Med mindre altså madlavning hører under huslige gøremål? Men så igen, det gør det jo ikke for mig- kan jo ikke la´vær´! Og så har jeg lyttet til gode podcast, gået sent i seng og sovet længe.

Det har for været en længere miniferie for mig- hele 32 timer. Er du skør, hvor kan man nå meget, når man blot er sig selv.

Og så er det underligt, som jeg pludselig kan mærke det bobler lidt i mig(ikke fordi en 5´er er på vej. Som i. Nej. Bestemt. Ikke. Flere.børn !)

Men fordi det nu også bliver helt rart, når huset om lidt bliver fyldt igen, med støj, høj rapmusik, børnelatter – og gråd. Jeg elsker det! Det bliver rart.

Og denne her kage med mascarponecreme og frugter har jeg lavet, mens alle var væk. Den skal nok vække glæde, når de kommer hjem. Opskrift kommer lige her:

Mascarponecreme  med vanille på tærtedej med bær

mascarponecreme

Tærtedej:

100 gram smør(mellemhårdt-dvs. ikke stuetemperatur eg helle køleskabshårdt)

3 spsk. sukker

180 gram hvedemel

1 æg

  • Kom smør, sukker, hvedemel og æg i en blender og blend til en fast dej.
  • Kom i tærtefad, smurt med smør eller med bagepapir.
  • Sæt tærtedejen i køleskab, mens ovnen varmer.
  • Sæt ovnen til 200 grader/180 grader varmeluft.
  • Kom tærtedejen i ovnen i 20 min. til den er let gylden. Afkøl.

Mascarponecreme

250 gram mascarpone

4 spsk. flormelis

Kornene af en hel vanillestang eller 2 tsk. god vanillesukker

  • Rør mascarpone, vanille og flormelis sammen.
  • Kom på den afkølede tærtedej.
  • Top med dine yndlingsfrugter. Jeg brugte to nektariner, 1 kiwi og 200 gram blåbær.

mascarponecreme

 

Mascarpone er ikke over sødt, hvilket jeg synes klæder mange kager ganske godt. Så bliver de ikke  så let kvalm- søde.

Måske denne her dessert med mascarpone, jordbær og brændte mandler er noget? Det er ikke ingredienser man ser ofte sammen, men det er i grunden underligt for de klæder hinanden så ganske godt:

jordbær med mascarpone og brændte mandler

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.