Mexicansk mad er en hitter, ikke?

Det her er mit bud, på hvordan du nemt kan lave mexicansk mad med masser af smag, som samtidig er lidt sjov at servere. Stor sprød tortilla med smeltet ost.

Vi er ret vilde med mexikansk mad herhjemme- både børn og voksne. Og børnene er ofte med til at lave dagens aftensmad herhjemme. Den her ret er en super lækker og anderledes måde at spise tortillaer på.

Man laver  en klassisk mexi oksekød med hakket oksekød, krydret med spidskommen, paprika, salt, peber og måske lidt chili.

I en anden gryde steger du rødløg, hvidløg og peberfrugt. Fyld et fad/bradepande med tortillaer og fyld først oksekød, så grøntsager og til sidst ost- masser af ost.  Luk sammen så der ikke er nogle sprækker. Læs en bradepande/fad over for at holde den stor pandekage på plads. Servér og top med creme fraiche, salsa og guacamale. Halleluja, så er livet godt!

Mexicansk mad

mexicansk mad

Kæmpe mexicansk tortilla

stor mexikansk pandekage

stor mexikansk pandekage
Print opskrift Pin opskrift
50 minutter
Antal: 6

Ingredienser

  • 1000 gram hakket oksekød
  • 2 spsk. olie
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 4 tsk. paprika
  • 4 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. chili. Krydr med salt og peber

Grøntsagsfyld

  • 1 rød peberfrugt(finhakket)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. rødløg(finthakket)

tortillaer

  • ca 8-10 stk. tortillaer

Revet ost

  • 100 gram revet cheddar
  • 100 gram revet mozarella/gratineringsost

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader(180 grader varmeluft). Varm  en gryde med olie. Tilsæt finthakkethvidløg. Rør kort rundt og tilsæt nu oksekød. Brun kødet og tilsæt med spidskommen, paprika, chili, salt og peber. Lad det simre i ca. 5 min. 

Grøntsager

  • Finhak hvidløg,  rødløg og peberfrugt. Kom i en gryde med lidt olie. Vend rundt og lad simre i 5-6 minutter.  

Tortillaer

  • Fordel nu tortillaer på en bradepande(gerne en med let høje kanter. Se billede. Der skal ikke være huller. Tortillaerne skal ligge halvt ud over kanten, så de kan foldes op over hinanden. Fordel først kød, så de stegte grønstager. Til sidst revet ost. Læg kanterne ind over hinanden, så den store pandekage er lukket. Kom en bradepande over i ovnen, sådan at du holder "pandekagen" på plads. 
  • Sæt i midten af ovnen i ca. 30 min. Ved servering kan du bruge en pizzaskærer. Top med creme fraiche, salsa og guacamole. 
  • Luk sammen
  • Den anden bradepande kommer over, for at holde den store pandekage på plads. 

Det var Christian som stod for dagens mad og han elsker mexicansk mad. Når jeg spørger Christian hvad for en ret han har lyst til at lave, er det altid mexicanske pandekager. Og ærlig talt, det går ikke hver gang. Det giver ligesom ikke nyt stof til bloggen, vel?! Så det her var et kompromis, mellem en mor og søn. Og resultatet var vi bare begge tilfredse med.

Du kan forøvrigt sagtens fryse rester ned og gøre spiseklar igen ved at sætte i ovnen og gøre tortillaen sprød  igen, samt få osten til at smelte igen. Det smager super.

Flere  opskrifter på meximad? 

Lyst til mere mexi mad? Du kan lave en mexi Buddha bowl og top den med lige det du bedst kan lide. Se mit bud på en mexi buddhabowl her.

https://benedictesmad.dk/mexi-buddhabowl/

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest