Nem agurkesalat(på 10 min.)

Alt det andet, Hjemmesyltning

Nem agurkesalat er det bedste, når det er sommer. For når det er  sommer er det agurketid. Når du først erfarer, hvor hurtigt det er at lave en nem agurkesalat selv er der ingen vej tilbage. Du bliver afhængig…

Danske agurker er noget af det allerbedste jeg ved. De er ofte tynde og sprøde og smager så langt bedre end de udenlandske vinteragurker(ja, og også bedre end de økologiske agurker om vinteren)

Det er dejligt at spise råvarer efter sæson. Og når det er agurkesæson ryger der bare mange indenbords herhjemme. De koster ingenting på denne tid.

Altså den helt store næringsværdi og fyldt med vitaminer er agurken jo ikke, men den er vandholdig og saftig og væske er jo også en go´ting, ikke?

agurkesalat

 

Nem agurkesalat

1 dl eddike

1 dl kogende vand

50 gram sukker

lidt salt/peber

1 stor agurk

  • Hæld det kogende vand i en skål. Hæld sukker i og rør rundt, så sukkeret opløses. Hæld nu eddike og salt/peber i.
  • Riv agurken ganske fint på et rivejern, så det er ganske fine skiver. Hæld ned i skålen og lad det hele stå en en halv times tid eller mere…

Det er en nem og lækker agurkesalat den her. Den kan holde sig en månes tid i en tæt beholder/glas. Den smager helt fantastisk toppet ovenpå en hotdog, som surt til klassiske retter, som frikadeller, krebinetter, flæskesteg eller som tilbehør til en rugbrødsmad med leverpostej eller  paté.

Det jeg godt kan lide ved at lave sin egen agurkesalat er, at det egentlig er ret så nemt.

Denne udgave tager vitterlig kun få minutter at lave, da  eddiken/sukkeret  ikke får et opkog. Det er egentlig slet ikke nødvendigt og så går det jo også hurtigere, hvis ånden lige kommer over en, dér midt i køkkenet og man pludselig får en ustyrlig trang til agurkesalat.

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest