Nem agurkesalat

Hurtig agurkesalat er det bedste, når det er sommer. For når det er  sommer er det agurketid. Danske agurker er noget af det allerbedste jeg ved. De er ofte tynde og sprøde  og smager så langt bedre end de udenlandske vinteragurker(ja, og også bedre end de økologiske agurker om vinteren). Det er dejligt at spise råvarer efter sæson. Og når det er agurkesæson ryger der bare mange indenbords herhjemme. De koster ingenting på denne tid. Altså den helt store næringsværdi og fyldt med vitaminer er agurken jo ikke, men den er vandholdig og saftig og væske er jo også en go´ting, ikke?

Nem agurkesalat

Nem agurkesalat

1 dl eddike

1 dl kogende vand

50 gram sukker

lidt salt/peber

1 stor agurk

  • Hæld det kogende vand i en skål.Hæld sukker i og rør rundt, så sukkeret opløses. Hæld nu eddiken og salt/peber i.
  • Riv agurken ganske fint på et rivejern, så det er ganske fine skiver. Hæld ned i skålen og lad det hele stå en en halv times tid eller mere…

Det er en nem og lækker agurkesalat den her. Den kan holde sig en månes tid i en tæt beholder/glas. Den smager helt fantastisk toppet ovenpå en hotdog, som surt til klassiske retter, som frikadeller, krebinetter, flæskesteg eller hvad med tilbehør til en rugbrødsmad med leverpostej eller  paté.

Det jeg godt kan lide ved at lave sin egen agurkesalat er at det jo egentlig er så nemt. Denne udgave tager vitterlig kun få minutter at lave og i denne her udgave behøver eddiken/sukkeret  ikke et opkog. Det er egentlig slet ikke nødvendigt og så går det jo også hurtigere, hvis ånden lige kommer over en, der – midt i køkkenet.

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.