Saftig gulerodskage med masser af gulerødder

Opskrifter på kager

Lækker saftig gulerodskage, på sådan en “halv-sky-halv-sol-august-dag”! Vejret kalder ihvertfald mere på kage end på iskold smoothie og det må da sige lidt om vejret, ikke? Helt fantastisk sommervejr kan man ihvertfald ikke kalde det! Kagen er nem og smager super godt, for eksempel med en klassisk flødeosteglasur med smør, flormelis og flødeost. Jeg lavede den enkle udgave og blandede blot  flormelis med philadelphia flødeost- uden smørret. Det smager ligeså godt.

Du ender med en fin stor kage, som har 160 gram rørsukker(som jeg egentlig synes er ikke så slemt  ift. kagens størrelse og til gengæld masser af gulerødder i.

Vi kan godt lide kage herhjemme. Som i rigtig godt lide kage!

Jeg bager tit og der kan godt gå lidt sport i, at skrue lidt ned på sukkermængden og op på alternative ingredienser, som f.eks. at putte grøntsager, havregryn og andre sjove ting i.

For det meste smager det faktisk rigtig godt alligevel og ungerne brokker sig sjældent. Omend det kan hænde, at de ikke er så tosset med resultatet og så er der altså ikke noget med at tage “skåneærmerne” på overfor deres mor. Næ nej, det er den rå sandhed man får “lige i hovedet”.

Denne her kage kan alle li´- alle spiser den med største glæde og den har IKKE medført nogle kommentarer ala “den er ikke lige noget for mig”- eller “er det en low -carb-high-fat-kage, mor?”!!

Du laver gulerodskage  sådan her:

gulerodskage

Gulerodskage

4 æg

160 gram rørsukker

360 gram revne gulerødder

5 tsk. stødt kanel

2 dl solsikkeolie

2 tsk. bagepulver

1 tsk. natron

300 gram hvedemel

  • Pisk æggene med rørsukker
  • Tilsæt kanel og gulerødder
  • Bland natron og bagepulver med melet og hæld nu ned i skålen skiftevis med olien.
  • Pisk og hæld i en bageform på ca. 22 x 30.
  • Ind i ovnen, som du har varmet til 200 grader. Ind i ca. 36 minutter.

 

Når kagen er afkølet kan du røre en klassisk glasur af  100 gram flødeost naturel, 60 gram smør og 100 gram flormelis og hælde ud over kagen – eller du kan undlade smørret. Brug ovenstående mål og/eller smag dig frem.

Mere kage med grøntsager i? Denne her med butternutsquash er en fræk lille kage! Den smager afsindig godt- ligesom denne her. Se opskrift her:https://benedictesmad.dk/opskrift-paa-en-saftig-kage-med-butternutsquash/

 

God weekend derude

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest