Lækker rabarberkage med marcipan. Har du prøvet at mikse rabarber og marcipanstykker. Det har du måske? Meeen… har du ikke er det bare om at prøve det. Det er nemlig godt. Den sødlige marcipan sammen med den syrlige rabarber.
Gylden rabarberkage med marcipanstykker
Rabarberkage med marcipan og rismel. server med creme fraiche eller flødeskum
Rabarberkage med marcipan
150 gram blødt smør
100 gram sukker
2 æg
200 gram hvedemel
50 gram rismel
2 tsk bagepulver
0,5 dl fløde
Ca. 5 stængler rabarber skåret i mindre stykker (det kommer ikke så nøje med det præcise mængde.)
100 gram marcipan
- Pisk det bløde smør med sukker.
- Pisk nu med æggene.
- Vend bagepulver med hvedemel.
- Hæld hvedemel/bagepulver, rismel ned i blandingen og pisk op med fløde.
- Hæld i mellemstor bageform – ca 25 x 30 cm som du har beklædt med bagepapir.
- Hæld rabarberstykker over. Dernæst marcipanstykker.
- Ind i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 45 minutter.
Den smager så godt. Server med kold flødeskum, creme fraiche, eller måske græsk yoghurt, som du har rørt op med vanillesukker.
Den ubagte rabarberkage med marcipan…
Mere kage? Kunne denne her være noget? Den er proppet med gulerødder og smager saftigt og dejligt. Det gode ved den er at man altid kan få fat på gulerødder- hele året rundt. https://benedictesmad.dk/saftig-gulerodskage/
Tip:
Rabarber er egentlig ikke en frugt, som man godt kunne tro. Vi nyder den jo oftest som frugt, men det er en grøntsag. En dejlig en af slagsen. Rabarber er spækket med kalk og antioxidanter, hvilket er alt det gode vi gerne vil have masser af, men rabarber indeholder også oxalsyre, som kommer til udtryk på kroppen ved opkast og kvalme. Det er ved bladet og roden du finder mest oxalsyre, så skær et stykke af, hvis du vil undgå det. Ellers vil jeg sige, at det bare er om at spise løs, for godt det smager det jo.
0 kommentarer