Nem sorbet is er da en hitter her i sommertiden, ikke? “Sommertid er is-tid”. Ismaskinen kører nonstop herhjemme. Efter ferie i Italien med de lækreste isfristelser(er der noget de italienere kan er det altså at lave is. “Gelato/gelati”, som de kalder det.
Sorbet is er ekstra lækker i sommervarmen, synes jeg. Denne her er selvfølgelig så nem, så nem. Og er du så heldig, som jeg at have en ismaskine(jeg har en ældgamme og vist ikke særlig fancy Philips maskine stående- men den virker!), ja så er det bare ekstra nemt. Den rører rundt i isen, mens den fryser til, sådan at der ikke dannes iskrystaller under nedfrysning. Ejer du ikke lige en ismaskine skal du blot være flittig med at røre rundt undervejs. Sådan laver du den bedste sorbet is:
Nem sorbet is
(selve isen tager blot en 10 min. at lave, inden frysning)
(Portion rækker til en 4-6 personer)
2 dl vand
1 dl sukker
1 dl bløde hindbær(friske eller fra frost, som du let moser)
2 dl “innocent” apple/raspberry juice
3 æggehvider=2 bægre pasteuriserede æggehvider.
- I en gryde koger du hurtigt sukker op i vandet, så sukker er smeltet. Sæt på køl.
- Nu pisker du æggehviderne helt stive.
- I sukker/vandet hælder du nu juicen i, samt bærrene.
- Vend æggehviderne i og hæld nu ned i sukkervandet, bærrene og juicen.
- Ned i en beholder eller en ismaskine. Frys.
Server i vaffel eller hvordan du nu synes. Den smager bare så godt. Herligt når noget er nemt og lækkert på samme tid.
innocent juive kan vist købes i de fleste dagligvarebutikker, men jeg har ihvertfald set den her: innocent
Tip:
Prøver du at begrænse sukkerindtaget eller ja generelt fedt indtaget skulle jeg mene, at denne her er et godt bud. Hindbærrene giver både smuk farve til isen, men også meget smag. Endvidere er der kun den ene dl sukker i, samt juicen selvfølgelig. Men selve portionen du får her er ret så stor, så set i det lys er det bare om at nyde den:o)
0 kommentarer