Nem wokret med kylling

Nem wokret med kylling.

Ingefær, kokosmælk, kylling og et par forskellige grøntsager giver en dejlig ret, fyldt med smag. Vi elsker peanuts herhjemme, så derfor topper vi altid med peanuts. Det giver bid  og salt. Cashewnødder, ristede sesamfrø er også godt.

Nem wokret med kylling

nem wokret med kylling

Den her  ret blev lavet af 14- årige Elisabeth. Som altid er det barnet selv der bestemmer dagens menu, når det er “børnenes maddag”. Det er jo gerne det der skal være motivationen for at lave dagens ret til hele familien, ikke?

Christian, Willum og Elisabeth har efterhånden lavet mange retter selv. Det glæder mig at se, hvordan de bliver mere og mere rutinerede i et køkken. Og det fedeste ved det?

Vi gør det sammen. Jeg guider (måske) lidt undervejs, vi taler lidt om håndterningen af fødevarerne, måske hvor de kommer fra osv. Og så laver vi noget sammen. Det er skønt!

wokret med kylling i kokosmælk

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 stk. løg(finthakket)
  • 3 fed hvidløg(finthakket)
  • 5-6 stk. gulerødder (i skiver)
  • 1 stk rød peberfrugt(i tern)
  • 1 tsk. finthakket ingefær
  • ca. 500 gram kyllingebryst (i små tern)
  • 1 stk. boullionterning(grøntsags eller hønseboullion)
  • 1 dl frosne edamamabønner
  • 1 dåse kokosmælk
  • smag til med salt og peber

Sådan gør du

  1. Varm 2 spsk. olie i en gryde. Kom løg, hvidløg og kylling ved. Ved rundt på mellemvarme i ca. 5 min. til løgene er gennemsigtige. Kom blandingen på en tallerken. 

  2. Tilsæt nu gulerødder, peberfrugter, hakket ingefær i samme gryde med lidt olie. Vend rundt i ca. 5 min. på mellemvarme. Kom boullion ved. Vend rundt og tilsæt kylling-løgblandingen. Vend rundt i ca. 5 min. Kom kokosmælk ved. Varm igennem i 3 min. Tilsæt de frosne edamamabønner, lige inden servering. 

  3. Server med ris og top eventuelt med nødder og frisk chili. 

Når du laver nem wokret med kylling kan I f.eks tale om:

  • Vigtigheden af håndtere råt kyllingekød med forsigtighed. Vask skærebrættet og fingre efter håndtering.
  • at boullion/smagsforstærkere bruges til at forstærke smagen af fødevarerne og ikke smager af så meget i sig selv, men er meget saltholdig(og man derfor skal vente med at tilsætte yderligere salt)
  • At ingefær er så sundt, så sundt for kroppen og smager godt i en kom overhældt med kogende vand, som sund the(evt. med lidt honning og citronskiver)

Flere retter, som junior kan stå for? Spid maden og lad madlavningen være en leg: Som her f.eks.

https://benedictesmad.dk/moere-kyllingespyd-med-hvidloegssmoer/

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.