Lækre bløde kanelsnegle med fuldkornsmel

Opskrifter på brød, Opskrifter på kager

Jeg fristes til at kalde dem sunde kanelsnegle, omend det nok er lidt af en overdrivelse, men da der er lidt  fuldkornshvedemel i dejen og blot en anelse fedtstof i i form af solsikkeolie er de ikke så “slemme endda”. Smør så med en skøn remonce af smør, kanel og  farin. Det er så godt så godt.

opskrift paa sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

opskrift på sunde kanelsnegle med fuldkornhvedemel og et minimum af fedtstof
Print opskrift Pin opskrift
2 timer

Ingredienser

  • 20 gram gær
  • 5 dl vand- let lunken
  • 1 dl solsikkeolie eller anden smagsneutral og sundere olie
  • 10 dl hvedemel
  • 1 dl fuldkornhvedemel

remonce

  • 100 gram blødt smør
  • 120 gram brun farin
  • 1 spsk kanelsukker

Fremgangsmåde

  • Opløs gær i vand
  • Kom melsorter og olie ved, men hold igen med et par deciliter hvedemel. Ælt grundigt og kom klæde over. Sæt til side på køkkenbord i 30 minutter
  • Sæt ovn på 200 grader ved alm. over/under ovn.
  • Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm.
  • Kom remonce på og rul tæt sammen. Sæt tæt på en bageplade og bages i ca. 10 min. til gylden. Afkøl let og kom evt. en smule glasur over

Flere kager og andet hjemmebag

Lyst til mere bagværk? Denne her opskrift er en af mine personlige favoritter, når det skal være et hurtigt og sødt, men gerne være et lidt sundere alternativ bananpandekage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest