Jeg fristes til at kalde dem sunde kanelsnegle, omend det nok er lidt af en overdrivelse, men da der er lidt fuldkornshvedemel i dejen og blot en anelse fedtstof i i form af solsikkeolie er de ikke så “slemme endda”. Smør så med en skøn remonce af smør, kanel og farin. Det er så godt så godt.
Sunde kanelsnegle
Sunde kanelsnegle
Ingredienser
- 20 gram gær
- 5 dl vand- let lunken
- 1 dl solsikkeolie eller anden smagsneutral og sundere olie
- 10 dl hvedemel
- 1 dl fuldkornhvedemel
remonce
- 100 gram blødt smør
- 120 gram brun farin
- 1 spsk kanelsukker
Fremgangsmåde
- Opløs gær i vand
- Kom melsorter og olie ved, men hold igen med et par deciliter hvedemel. Ælt grundigt og kom klæde over. Sæt til side på køkkenbord i 30 minutter
- Sæt ovn på 200 grader ved alm. over/under ovn.
- Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm.
- Kom remonce på og rul tæt sammen. Sæt tæt på en bageplade og bages i ca. 10 min. til gylden. Afkøl let og kom evt. en smule glasur over
Flere kager og andet hjemmebag
Lyst til mere bagværk? Denne her opskrift er en af mine personlige favoritter, når det skal være et hurtigt og sødt, men gerne være et lidt sundere alternativ bananpandekage
0 kommentarer