Lækre bløde kanelsnegle med fuldkornsmel

Opskrifter på brød, Opskrifter på kager

Jeg fristes til at kalde dem sunde kanelsnegle, omend det nok er lidt af en overdrivelse, men da der er lidt  fuldkornshvedemel i dejen og blot en anelse fedtstof i i form af solsikkeolie er de ikke så “slemme endda”. Smør så med en skøn remonce af smør, kanel og  farin. Det er så godt så godt.

opskrift paa sunde kanelsnegle

Sunde kanelsnegle

(Du får ca. 12 kanelsnegle.)

(Arbejdstid: ca. 1 time og 15 minutter- incl. hævning af kanelsneglene)

20 gram gær

5 dl vand

1 dl solsikkeolie

10 dl hvedemel

1 dl fuldkornshvedemel

Remonce:

100 gram smør,120 gram farin, 1 spsk kanel

  • Opløs gæren i vandet med solsikkeolien.
  • Rør nu de to melsorter i. Dejen er let fugtig og ikke så fast at røre ved. Jeg bruger min køkkenmaskine eller dejkrogene på min elpisker. Hænderne kan bruges, men det er nemmere med “maskine”.
  • Lad dejen hæve en halv times tid.
  • Sæt ovnen på 200 grader
  • Rul dejen ud og drys med hvedemel, hvis du synes den klistrer for meget.
  • Lav remoncen og spred den ud på dejen med en dejskraber. Rul sammen på langs og skær nu med en skarp kniv ca. 10 snegle. Læg dem tæt sammen på en bageplade med bagepapir(eller brug en muffins form, hvis du har en sådan)
  • Ind i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Lad dem afkøle og pynt eventuelt med glasur.

Lyst til mere bagværk? Denne her opskrift er en af mine personlige favoritte, når det skal være et hurtigt, men lidt sundere alternativ:bananpandekage

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest