New York tur med en teenager(inkl. tips)

Uncategorized

New York tur med en teenager. Tips og ideer til en tur til The big apple.

New York tur med en teenager

Velkommen til New York!

Bortset fra den altid lange kø ved paskontrollen, når man er halvtræt, med en fyldt  blære(!) er det magisk når man endelig træder ud i New York! Når man først kommer ud i luften og fornemmer byen, så glemmer man alt om det ineffektive pas-kontrol og den trætte krop. Så er det bare igang!

Jeg elsker New York og  har selv været her flere gange.  Jeg boede her i seks måneder i 2000, hvor jeg arbejdede og læste, som en del af pædagoguddannelsen. Men vist mine børn den store og travle storby på østkysten. Det har vi aldrig. Indtil nu.  Nu var det Elisabeths (15 år) tur til at opleve byen der aldrig sover.

Vi har haft børnene over there et par gange, men vist dem storbyer ala LA og NYC? Det har vi ikke. Men det indgår i planen for USA bare kalder på os. Hvorfor:

  • Det er nemt at rejse her
  • Det er trygt
  • Og en ekstra- ekstra bonus, man taler sproget 🙂

 

tur til nye med en teenager

NYC. Here we come! Yellow cabs og smoothie fra de små juice biler der står alle vegne. Vi er i gang!

Hvorfor New York?

I konfirmationsgave fik Elisabeth en valgfri rejse med 1 x valgfri voksen. Èn var så heldig, at hun valgte New York og at hun valgte…. sin mor som ledsager!

Alt i alt havde vi 4 dage i byen der aldrig sover. Fire dage er ikke meget, men det er alligevel nok til at opleve en masse, selv med nogenlunde ro på og tid til at…. shoppe. For sjovt nok, var det noget  af det der stod højest på listen.

Vi var afsted her i det sene efterår, hvor det var rigtig gråt og kedeligt herhjemme i DK. I NYC var det op til 30 grader med masser af sol og ingen regn. Timing is evertything. Væk fra kulden og over til varmen! Samme dag vi fløj hjem ramte kulden NYC og sådan er det ofte. Efteråret kan være så varmt og lunt, lige indtil én dag, uden varsel at skifte. Det samme gælder i foråret. NYC kan gå fra snestorm og hård frost til nærmest på t-shirt vejr dagen efter!

New York kan gribes ad på forskellige måder. Du kan sætte et program, hvor du har lidt travlt, men til gengæld får set det meste – eller du kan gøre som os og tage den med ro. Elisabeth havde blot en fem ting hun meget gerne ville opleve, mens hun var der. Jeg ville gerne vise hende det heeeeele, men gav hende lov til at bestemme. Hendes rejse – hendes valg.

Elisabeths  top 5 så nogenlunde sådan ud:

Shoppe(shoppe, shoppe, shoppe)

Strawberry açaí fra Starbucks(jo sgu´. Det er en teenager- ting!)

Frihedsgudinden(nok bare fordi det er byens vartegn. Men flot det er hun jo som hun står og kigger ud over vandet. Og tanken om, hvordan det var det første syn der mødte indvandrerne efter flere uger på havet, gør én lidt ydmyg)

High line(se nedenfor)

Central Park (åh hvor skøn. Den smukkeste park. Og på trods af støjen ude fra de travle gader høres det ikke. Det er så dejligt et åndehul. Her kunne vi have brugt timer…)

Times Square (egenlig ikke så fedt et sted, men så igen er det jo essensen af NYC, med blinkende facadereklamer og masser af folk- dog mest turister!)

 

Min liste så helt præcis sådan ud:

Hygge med ældstedatter(absolut 1. prioritet)

High line(Nedlagt højbane på vestsiden af Manhattan. Jernbanen var i brug indtil 1980 og  er bygget op til en lang og smal park. Her er  åndehuller med bænke, kaffebarer, vilde blomster osv.)

Brooklyn bridge(den flotte bro forbinder downtown Manhattan med Brooklyn)

One world observatory(hovedtårnet i det nye World Trade Center, hvor tvillingetårnene stod)

Trump tower(her bor Trump og der er lidt 80´er blær over stedet. Derfor!)

Rockefeller center(bare fordi det er så fin en bygning, som ligger centralt. Er  særlig fin om vinteren med skøjtebanen foran. Har set så mange amerikanske romantiske film, med skøjteparken som kulisse)

Og vi fik nået det hele, det til trods for jetlag og på trods af at vi tog den rigtig meget med ro.

Med fire børn derhjemme er det mere tid end noget andet jeg ønskede. Tid til bare at være sammen med ét barn- fuld opmærksomhed. Det var simpelthen så rart.

Da jeg som sagt  har været i New York flere  gange før, var der ikke meget jeg bare måtte opleve. Og det gav ro på og en stille accept af, at det var okay, at Elisabeth ikke havde lyst til at besøge de store og klassiske museer ala Guggenheim og MOMA(museum og modern art). For jeg har været der og måske det kommer til hende en dag. Måske ikke.

Vi nåede  det hele og mere til og jeg synes det absolut fedeste var at se High Line og One World observatory.

nye med en teenager

One world observatory. Imponerende bygning – ligesom udsigten deroppe fra.

nyc med en teenager

Alle navne på de der mistede livet under terror-angrebet står her.

 

Getting around in NYC

Metroen er jo det mest oplagte, men I og med vi samlet set blot havde knap 4 dage ville vi bruge alt tiden over jorden! Vi  bookede et hop on hop off – pas hjemmefra. I know, I know det er er sådan lidt turist- atigt. Ikke desto mindre var det optimalt for os. Elisabeth fik hurtigt det store overblik over byen på den måde. Vi kørte med grayline og havde købt et 48 timers pas. Den indeholdte 4 ture rundt på Manhattan, både downtown, midtown, Uptown og en brooklyn tour. Turen over til Brooklyn tog vi om aftenen. Det var lørdag aften og der var børn og voksne der hyggede sig i parken, mens de spillede baseball. Det var en skøn tur.

Vores ´turpas`, indeholdte også en tur på et museum efter eget valg. Vi valgte one world observatory, som står lige der hvor tvillingetårnene stod inden terrorangrebet i 2001. Nedenfor  står smukke mindeplader over dem, der mistede livet  under angrebet. Her er meget smukt  og tankerne om hvad der skete den efterårsdag i 2001, får frit løb, mens vandet løber ned i et endeløst hul i midten af  springvandet.

Giv dig selv tid til at gå og gå og gå. På den måde  oplever man allerbedst. New York har det hele. Og lidt til.

Til/fra lufthavnen. Taxaer er der jo alle vegne i byen. Du kan downloade en Uber app hjemmefra. Det fungerer så godt. Vi kørte med en Uber taxa både fra JFK, som vi ankom til og La Guardia, som vi fløj afsted fra. Det fungerede bare helt perfekt.

Ekstra bonus med Uber. Det er ofte billligere og så er bilerne nyere, renere og  pænere.

Overnatning i NYC

Med fire hele dage i storbyen ønskede vi at bo centralt. Det var Manhattan der var på programmet i denne omgang og ikke de forskellige distrikter: Bronx, Brooklyn, Queens, Staten island. De byder selvfølgelig også på masser af autencitet, men der var bare ikke tid.

Vi boede centralt. Lige nordvest for Times Square og vest for den sydlige del af Central Park. Hotellet hed Hudson hotel. Det var meget stort, pænt og rent. Men det var allermest for beliggenhedens skyld. Super centralt.

nye med en teenager

Meget slik og MEGET farverig slik er der masser af. Det er ikke værst for nogle sukkergrise som os!

 

nyc med en teenager

slik, slik, slik!

 

Tur til New York City

Nyc med en teenager

Und dig selv masser af tid til at slappe af og få et afbræk fra menneskemængden og lydene i storbyen. Central park er et tiltrængt break fra larmen. Det er der mange andre der nyder- alligevel virker der ikke overfyldt. Her et ungt brudepar vi lige stødte på!

 

nyc med en teenager

Central Park

New York tur med en teenager

nyc med en teenager

En icecone er så forfriskende i heden. Den minder lidt om frossent slush ice.

 

nyc

Intet ophold i NYC uden et besøg på en vaskeægte american diner. Der manglede hverken mad eller kaffe i spandevis.

 

Nyc med en teenager

Ægte amerikansk burger med masser af ost og bacon og…..

 

nyc med en teenager

Times square

 

nyc med en teenager

Macys har stået på samme sted siden 1901- er kæmpe stort og er bare fedt for en teenager(og hendes mor!)

 

 

tur til nyc

Med færgen ude og runde frihedsgudinden.

Således sluttede en dejlig tur til New York med en teenager

Flere rejser i vente

Vi glæder os! Næste tur med mand og fire børn går til New Zealand, Australien og et smut til Singapore.

Opfølgning kommer.

Indtil da, se f.eks mere om vores hyggelige juletur til London i december 2017

Om brændte mandler og en juletur til London

Tak fordi du læste med🖤

KH. Benedicte

Ps.

Husk at du kan se mere til benedictesmad.dk på både facebook, Instagram og pinterest

Går du i rejsetanker om at rejse downunder til både New Zealand og Australien kommer der snarest lidt  rejsenyt på  min instagramprofil: benedictesmad

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest