Om brændte mandler og en juletur til London

Hjemmelavet slik, Juleguf

 

Overalt i Londons gader lugtede der af brændte mandler. Det duftede himmelsk og det gør det også i dit køkken, når du laver de her. Jeg har forsøgt mig frem og fundet ud af at du kan lave de bedste, sødeste og mest sprøde brændte mandler(som koster en brøkdel af de færdiglavede)i microbølgeovnen.

Sådan gør du:, når du laver brændte mandler

Brændte mandler

100 gram mandler

1,5 spsk. vand

4 spsk. rørsukker

 • I en skål(der kan tåle mikrobølgeovn) hælder du vand, mandler og rørsukker. Rør rundt.
 • Sæt i microbølgeovnen et par minutter. Tag ud og rør rundt.
 • Sæt ind igen i et minuts tid. Rør rundt. Hvis vandet/sukker stadig er flydende sættet du skålen ind igen og giver et minuts tid. Nu burde den være klar. Når sukker ligesom klistrer om mandlerne hælder du massen ud på et bagepapir og skiller dem ad. Afkøl og nyd.

Juletur til London

Vi har lige været afsted på en fire dages juletur til London. Det var herligt. Noget så rart.

Axel(den mindste) er to år og Elisabeth(den ældste)er 13 år. Christian og Willum er hhv. 9 og 11. Se det er noget af et aldersspænd fra den yngste til den ældste og det kræver, at man tænker lidt over, hvad man ønsker at få ud af ferien.

Er man tjekket(hvilket jeg så bare overhovedet ikke er!)har man planlagt alt hjemmefra og har lagt en snorlige plan(med lille mulighed for afvigelse ind), men en sådan havde vi jo så bare ikke!

For mig og Elisabeth var der blot én ting vi for alt i verden ville opleve: afternoon tea. Altså den seriøse afternoon tea med cucumber sandwich, små lækre søde kager og ikke mindst thé – i rigelige mængder. Det fik vi så i Covent Garden(west end London). For:

 • Selv i de travle juledage med masser af turister kunne man trække vejret(uden at få nervøse trækninger over et for stort menneskemylder) (for der var plads til alle)og blot nyde den ekstrem hyggelige og muntre atmosfære. Vi fandt et bord på Whittard(tea bar)på en helt almindelig søndag(uden bordbestilling for så tjekkede var vi jo ikke!) Vi fik ret så god betjening og sublim afternoon tea. Christian, som ellers er ret så “madsensitiv” spiste løs af agurkesandwich´ene og vi andre nød alverdens lækre sandwich og små dekorative og nydelsefulde kagebidder. Kan anbefales!

Hvad nåede vi mere?

 • Dejlige gåture fra vores hotel, tæt ved Paddington station(hyggeligt for børnene at genkalde stationen og omgivelserne fra både Paddingtonfilm og Paddingtonbøger)og ind til centrum. Det var solrige traveture i Kensington garden, som går over i Hyde Park. Alt fra mødet med andre turister, forretningsfolk, joggere og… emsige og ret så ekstroverte egern, som ville ha´noget at spise. Fra os. Lige der. De var alle steder.(Nuttede på afstand og emsige små hurtigløbende rotter, når de kom for tæt på!)

 

 • Musical(“Lion king”/”Løvernes konge”). Ret fantastisk.

 

 • En ret så spændende museumstur på Churchills war room museum. Her så man, omgivelser under jorden hvorfra englænderne førte krigen mod Hitlers Tyskland under 2. verdenskrig. Det var spændende og lavet meget levendegjort. Også for børnene. Med en “telefon-agtig” tingest blev vi hver især fulgt igennem rummene og så alt fra køkkenet, til Churchills soveværelse. Der var masser af spændende læsestof også, men med fire børn bliver man nødt til at begrænse sig. Så efter en lille tur på cafe- også på museet, gik vi ovenjords igen. Ca. 2 timer i alt brugte vi her.

 

 • London natural history museum med sjove udstillinger om menneskets udvikling, dinosaurus skeletter og fint illustreret billeder af naturkatastrofer(herunder et rum sat op med rystende gulve, så man kunne få fornemmelsen af et jordskælv)

 

 • British museum, som er et af verdens største med en samling af alverdens værker og fortællinger om forskellige kulturer. En meget smuk bygning.

 

 • En tur ned af Regent Street, med besøg i diverse forretninger og selvfølgelig Hamleys. Den kæmpe enorm store legetøjsbutik i flere niveauer. Ud over det meget store udvalg af legetøj står der legetøjsekspedienter alle vegne og leger med ungerne og demonstrerer legetøjet. Et besøg værd, hvis du rejser med børn.

 

 • Et besøg i Winter wonderland, som ligger i Hyde Park. Et meget fint udendørs tivoli med alverdens forlystelser. Ret så gennemført med forlystelser til børn i alle aldre. Gratis indgang. Billetter til karruseller mm. tilkøbes.

 

 • Et besøg forbi Buckingham Palace. Selvfølgelig da!!!

 

 • En tur i en dobbeltdækker(fordi det er dejligt afslappende og en god måde at se byen på, mens benene slapper af)

 

 • Masser af  stop undervejs på diverse cafeer. Fordi ferie= afslapning. Og der er altså intet afslappende med gåture rundt med overtrætte/sultne børn & voksne og fordi ferie også er lig med ro og afslapning for os. Vi kører ikke på som hurtigløbende turister 14 timer i døgnet.

Christian og Axel i Hyde Park

 

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

2 Kommentarer

 1. Malene

  Det lyder som en dejlig tur I har haft. Jeg gad også godt prøve en rigtig afternoon tea på en londonsk café.

  Svar
  • Benedicte

   Hej Malene. Det var så dejlig en tur. Afternoon tea var bare den dejligste oplevelse :o)

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest