One pot pasta med kødsovs og bacon. Åh I love it! One pot pasta- konceptet. Hvem opfandt i grunden one pot pasta- ideen? Det er skisme da genialt. Masser af smag og et minus af opvask. Alt i en gryde. Simre, simre og voila!
Måske er du garvet ud i one pot pasta retter? Måske ikke. Uanset hvad bør du prøve den her one pot pasta af.
Konceptet er nemt og godt. Sørg for at have snittet de par grøntsager der skal i og ha´så ellers gryden og ingredienserne klar.
Sådan laver du one pot pasta med hakket oksekød og bacon:
One pot pasta med kødsovs og bacon
One pot pasta med kødsovs og bacon
Ingredienser
- 500 gram hakket oksekød
- 100 gram bacon(i tern)
- 1 stk. løg(finthakket)
- 3 stk. gulerødder(i grove tern)
- 800 ml hakkede/purerede tomater(dåser/kartoner )
- 500 gram spaghetti
- 2 stk. boullionterninger(gerne grøntsags)
- 1 spsk. tørret timian eller en bundt friske timian kviste
- 2 spsk. rød pesto eller rød tarpenade af soltørrede tomater.
- peber/salt
- 7 dl vand
Fremgangsmåde
- Kom lidt olie i en let høj gryde. Brun kort det hakkede oksekød og kom bacontern ved.
- Vend gulerødder og løg ved og vend det rundt et par minutter. Kom spaghetti ved.
- Kom tomater, vand, boullion, pesto/tarpenade og timian ved. Læg låg på og lad retten simre i ca. 8 minutter til spaghettien er al dente. Vend et par gange undervejs og tilsæt eventuelt lidt vand, hvis retten manger væde.
- Portionsanret spaghetti med fyld og top med frisk parmesanost og måske friske basilikumblade. Smag til salt og peber.
Forøvrigt! Vidste du, at du også kan finde mig på facebook, hvor jeg deler ud af mine nye opskrifter. Hyggeligt, hvis vi kunne mødes derinde?
https://www.facebook.com/benedictesmad.dk/
Skønne one pot pasta retter
Og siden konceptet “one pot pasta” blev opfundet er der gået lidt sport i det herhjemme. Som i:
Hvad kan man lave i sådan en ret?
Hvilke ingredienser er mere egnet end andre?
Og så videre….
Den her one pot pasta hører under den nemme kategori- og den børnevenlige også. Ikke for mange blandede grøntsager. Det er min erfaring, at langt de fleste børn foretrækker retter, hvor ingredienserne ikke er alt for blandet. Det er den ikke her. Løg og gulerødder er nemme at trække ud, hvis junior foretrækker det sådan.
Lige retter for vores familie. For nu ihvertfald. For jeg glædes ved at erfare, at børnene bliver mere og mere åbne for at spise nye og lidt mere komplicerede retter(læs: flere blandende ingredienser)Så er det lige som det skal være.
Jeg kan huske, at jeg engang læste at det med blandede gryderetter med diverse grøntsager ofte var noget der kom med børnenes alder. Og jo, det er så åbenbart der hvor vi er nu. Jubiii… Jeg jubler stort og glædes ved at børnene åbner sig for flere retter og ingredienser. Se det er ikke så værst for en madglad mor og far, vel?
Hvordan mon det er/har været hjemme i jeres familie. Madglade børn? Kræsne børn? Madnysgerrige børn? Jeg vil elske at høre om jeres erfaringer derhjemme.
Flere one pot pasta retter?
Den her udgave med rød pesto og bacon.
One pot pasta med i cremet sauce med rød pesto
Eller denne her udgav med chorizopølse og pikantost:
cremet one pot spaghetti med chorizo og pikantost
Kh, Benedicte
Kære Benedicte, tak for denne lækre og nemme opskrift. Jeg elsker også one-pot retter. Det ser ud til at du har fundet din passion, siden vi har arbejdet og læst sammen helt tilbage i 2015. Mange hilsner, Martina
Hej Martina,
Hvor er verden bare lille… Og jo har fundet min passion og elsker det!
Vi ses nok på et eller andet tidspunkt,
Kh B