cremet one pot spaghetti med chorizo og pikantost

One pot spaghetti med chorizo og pikantost er blevet en familiehitter herhjemme. I det hele taget er de one pot pasta retter, da vildt smarte! Alt i en gryde, sæt i og vente 10-15 min…. Masser af smag, og minus i opvask. 

Chorizopølse giver så meget smag og har en lang holdbarhed på køl. Så det har jeg gerne på lager sammen med pikantost. Pikantost er godt i både madlavning og til madpakker, så det ligger der ofte også i mit køleskab.

one pot spaghetti med chorizo og pikantost

One pot spaghetti med chorizo og pikantost

one pot spaghetti I cremet sauce

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 5

Ingredienser

  • 3 stk. rødløg(finthakket)mellemstørrelse
  • 3 stk. gulerødder(i grove stykker)
  • 2 spsk. oregano
  • 200 gram chorizo(finthakket)
  • evt. 4 spsk. soltørrede tomater(finthakkede)
  • 2 stk. boullionterninger(ex. grøntsags eller okse)
  • 700 ml tomatpassata
  • 1 dåse(ca. 140 gram) tomatpure
  • 400 gram spaghetti
  • ca. 1 liter vand
  • 125 gram pikantost(ex. fra buko eller philadelphia)

Sådan gør du

  1. Skræl løg og gulerødder. Finthak løg. Skær gulerødder i grove stykker.

  2. Skær chorizopølse i mindre stykker.

  3. Varm olie i en gryde. Tilsæt løg og gulerødder. Vend det rundt med oregano.

  4. Tilsæt alle ingredienser, pånær spagheti, tomatpassata og vand. Vend det rund et par minutter på mellemvarme.

  5. Tilsæt nu spaghetti, tomatpassta og vand. Rør rundt. Læg låg på. Rør undervejs og lad det simre i ca. 12 minutter til spaghettien er al dente.

  6. Lige inden servering røres pikantost i. Top med friskhakket persille.

one pot spaghetti med chorizo og pikantost

one pot spaghetti med chorizo og pikantost

Pastaretter er og bliver den største familiehitter. Hvilke børn kan ikke lide pasta?

Mine børn, er ligesom mange andre børn ikke ekset med tilberedte grøntsager. Det skal helst nydes rå. Heldigvis synes jeg, at det kommer mere og mere med alderen, lysten til at forny sin smagsløg. Og det er SÅ dejligt, når vi stille og roligt kan tilføre flere ingredienser til retterne.

Men pille og sortere i maden. Det må man gerne så længe man lige skal vænne sig til kogte og stegte grøntsager, krydderier med mere. Det gør intet. Så er der flere af de gode sager til de voksne 🙂

Flere pastaretter?

Denne her er super nem og består af den italienske ricotta ost som cremet sauce til pastaen….

Pasta med ricotta og citron

eller hvad med denne her pastasalat, som jeg har haft med til så mange diverse skole og børnehave-arrangementer efterhånden.

Hvorfor? Fordi den er nem og børnevenlig og kan laves dagen før den serveres:

Skøn pastasalat med cremet dressing

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.