Den her opskrift på one pot pasta med bacon er bare en af de opskrifter jeg har udviklet i mit samarbejde med COOP.  Den er så utrolig nem, efterlader et minimum af opvask og smager af en portion mere. Bare… én. 

Jeg ved godt, at jeg ofte betegner mine madopskrifter som nemme, men det er der en simpel grund til. De ER nemme. Det må mad gerne være, for det er ikke alle der har tid, lyst eller mulighed for at stå  timer i køkkenet.

Og det kan faktisk lade sig gøre at lave smagfulde retter som både børn og voksne kan lide- også i den travle hverdag. One pot pasta er jo et skønt koncept. Èn gryde = meget lidt opvask. Fedt!

Tørret oregano, bacon, purerede tomater, boullion, hvidløg med mere er  med til at give en virkelig smagfuld ret, som samtlige af mine børn spiser. Også de mere, hvad skal vi kalde dem, smagssensitive af dem!

one pot pasta med bacon

One pot pasta med bacon

One pot pasta med bacon

Dejlig nem one pot pasta ret med bacon og grøntsager
Print opskrift Pin opskrift
25 min
Antal: 4 personer

Ingredienser

 • 1/2 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 500 gram gulerødder(skrællet og skåret i skrå skiver a´1 cm)
 • 2 spsk olie
 • 300 gram bacontern
 • 2 tsk. tørret oregano
 • 400 gram spaghetti
 • 8 dl vand
 • 1 stk. grøntsagsboullionterning
 • 700 ml purerede tomater(ca. to dåser)Ikke tomatpure´som de små dåser, men hakkede/flåede tomater uden klumper.

topping

 • Frisk basilikum
 • Frisk parmesan

Fremgangsmåde

 • Skræl løg  og skær i tern. Skræl hvidløg og skær i tynde skiver. Skræl gulerødder og skær i skrå skiver a´1 cm.
 • Opvarm olie i en gryde. Tilsæt bacon, oregano, hvidløg, løg og gulerødder. Vend rundt i kort tid. 
 • Tilsæt den ukogte spaghetti, samt vand, boullionterning, og purerede tomater. Læg låg på og lad retten simre. Efterhånden som spaghettien bliver blød, kan du lægge den ned i væsken. Lad rette simre i ca. 8-10 min til pastaen er "al dente". Rør forsigtigt et par gange undervejs og smag til med salt og peber. 
 • Server den færdige ret med basilikum og friskrevet parmesan.

one pot pasta med bacon

 One pot pasta med bacon

er et super måde, at lave sund og nem i hverdagen og så er det en af de retter, jeg gerne sætter ungerne til at lave. De fleste børn elsker spaghetti og så kan de i princippet sende de fleste ingredienser ned i gryden. Jeg blander mig helst ikke i, hvad de kommer der i, sikrer mig blot, at blandingsforholdende tørre/våde ingredienser er fin. Ellers må de prøve sig frem og tilføje eller fjerne væske, hvis det ikke bliver optimalt. Det er der jo også meget læring i for barnet.

Tror du det har været sådan helt nemt, at slippe mine børn “fri i køkkenet”. Nej! Det har det ikke. Det er dog ikke noget jeg tænker over mere. Jo vist er der lidt mere beskidt i køkkenet bagefter, men det tager jeg så med. Madglæden og stoltheden hos børnene er så bestemt det værd.

Madhilsner, Benedicte

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?
Pin It on Pinterest