Her får du en opskrift på en saftig kage med butternutsquash, som ovenikøbet heller ikke tager lang tid at lave. Prøv den- det vil du ikke fortryde.
Saftig kage med butternutsquash
saftig kage med butternutsquash
Ingredienser til saftig kage med butternutsquash:
(bagetid 200 grader i ca. 50 minutter i midten af ovnen)
380 gram revet butternutsquash
200 gram sukker
3 æg
300 gram hvedemel
2 dl. smeltet smør
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
4 tsk. stødt kanel
Flødeost glasur:
200 gram flødeost natural
100 gram smør
200 gram flormelis
Sådan gør du:
- Start med at skære den tykke skræl af. Riv frugtkødet, så det er klart.
- Rør nu æggene sammen med sukker.
- I en lille skål vender du mel sammen med natron og bagepulver.
- Tilsæt nu alle ingredienser i ægge/sukkermassen. Rør grundigt og hæld nu i bageform størrelse ca. 22 x 30 cm. beklædt med bagepapir.
- Bag i ca. 50 minutter på 200 grader. Når kagen føles fast, men ikke hård, når du trykker den på midten er den klar.
Rør glasuren sammen og læg den først på kagen, når den er afkølet. Opbevar på køl, hvis glasuren er lagt på, så holder den sig fast.
Tip:
Er du vild med gulerodskage, squashkage eller lignende slags kager? Så vil du være pjattet med den her. Det startede med, at jeg havde brugt det meste af en stort butternutsquash til at lave det her: butternutsquash
Dermed havde jeg stadig en del af den tilbage- den ende, hvor kernerne sidder og de måtte jo ikke gå til spilde. Derfor lavede jeg denne her kage. Det fortrød jeg ikke. Den smager bare godt, som den er, men laver du en flødeosteglasur, som ovenstående, så bliver den bare helt og aldeles uimodståelig. Så ryger den altså hurtigt. Tro mig😳😉
Butternutsquash har jo den flotteste farve, helt gylden og orange. Noget af den farve forsvinder under bagningen, men den får en farve, hvor man kan fornemme farverne. Det er fint.
Er du til flere nemme kageopskrifter, se efter endnu flere opskrifter her på http://benedictestesmad.dk
Fik lavet denne med en smule chili i..
Uuuhm
Det lyder da spændende med en smule chili i- det kunne være det skulle prøves af en gang.
Jeg elsker også chili 🙂
Hilsen Benedicte
Hej Benedicte
Tusind tak for svar.
Ja, det kunne bestemt være det. Der stod bare ikke noget om det i opskriften og jeg har aldrig lavet sådan en creme før. Men mange tak – det prøver jeg næste gang så
Kh. Dorthe
Hvordan får du glasurer formbar som på billederne? Min glasur løber bare ned af kagen.
Ellers hammer lækker kage
Hej Dorthe. Dejligt du kunne lide den. Hvis ingredienserne er kolde fra køl burde den ikke løbe?Det opbevares generelt bedst på køl, så smørret og flødeosten holdes “fast”.Endvidere vil jeg lige høre, om kagen var afkølet, da du smurte glasuren på? Det bør den være… Ku´ det være det? Hilsen Benedicte :o)