Her får du en opskrift på en saftig kage med butternutsquash, som ovenikøbet heller ikke tager lang tid at lave. Prøv den- det vil du ikke fortryde.
Kagen er rimelig stor og selvfølgelig kan mængden halveres. Jeg skriver at sukkermængde er begrænset og det skyldes at kagen har en størrelse, som kan nydes af flere
Kagen kan med fordel fryses ned, men i fald den kommer i fryseren skal frostingen komme på efter frysning. En butternutsquashkage er ikke så almindelig og det er i grunden en skam for det smager dejligt i en kage og kan anbefales. Sammen med kanel er det en skøn efterårs og vinterkage
Ingredienser til saftig kage med butternutsquash
kage med butternutsquash
Ingredienser
- 380 gram butternutsquash
- 200 gram sukker
- 3 æg
- 300 gram hvedemel
- 2 dl smeltet og afkølet smør
- 2 tsk natron
- 1 tsk bagepulver
- 4 tsk kanel
frosting
- 200 gram flødeost naturel
- 100 gram blødt smør
- 200 gram flormelis
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen op 200 grader ved alm over /undervarme. Riv squash fint. Pres let væden fra imellem håndfladen
- Pisk æg og sukker luftigt. Kom smeltet smør ved
- Vend mel med kanel, natron og bagepulver og kom i dejen skiftevis med den revet squash.
- Kom i en smurt form og bages i ca. 50 minutter til den giver et let tryk, når der trykkes på midten.
- Den afkølede kagge kan smøres med frostingen, som er rørt sammen i en skål til der ikke er klumper i.
Tip:
Er du vild med gulerodskage, squashkage eller lignende slags kager? Så vil du være pjattet med den her. Det startede med, at jeg havde brugt det meste af en stort butternutsquash til at lave det her: butternutsquash
Dermed havde jeg stadig en del af den tilbage- den ende, hvor kernerne sidder og de måtte jo ikke gå til spilde. Derfor lavede jeg denne her kage. Det fortrød jeg ikke. Den smager bare godt, som den er, men laver du en flødeosteglasur, som ovenstående, så bliver den bare helt og aldeles uimodståelig. Så ryger den altså hurtigt. Tro mig😳😉
Butternutsquash har jo den flotteste farve, helt gylden og orange. Noget af den farve forsvinder under bagningen, men den får en farve, hvor man kan fornemme farverne. Det er fint.
Er du til flere nemme kageopskrifter, se efter endnu flere opskrifter her på http://benedictestesmad.dk
Fik lavet denne med en smule chili i..
Uuuhm
Det lyder da spændende med en smule chili i- det kunne være det skulle prøves af en gang.
Jeg elsker også chili 🙂
Hilsen Benedicte
Hej Benedicte
Tusind tak for svar.
Ja, det kunne bestemt være det. Der stod bare ikke noget om det i opskriften og jeg har aldrig lavet sådan en creme før. Men mange tak – det prøver jeg næste gang så
Kh. Dorthe
Hvordan får du glasurer formbar som på billederne? Min glasur løber bare ned af kagen.
Ellers hammer lækker kage
Hej Dorthe. Dejligt du kunne lide den. Hvis ingredienserne er kolde fra køl burde den ikke løbe?Det opbevares generelt bedst på køl, så smørret og flødeosten holdes “fast”.Endvidere vil jeg lige høre, om kagen var afkølet, da du smurte glasuren på? Det bør den være… Ku´ det være det? Hilsen Benedicte :o)