Opskrift på en saftig kage med butternutsquash

Kager

Her får du en opskrift på en saftig kage med butternutsquash, som ovenikøbet heller ikke tager lang tid at lave. Prøv den- det vil du ikke fortryde.

 

Dejlig opskrift på saftig kage med butternutsquash

Saftig kage med butternutsquash

saftig_kage_med_butternutsquash

saftig kage med butternutsquash

Ingredienser til saftig kage med butternutsquash:

(bagetid 200 grader i ca. 50 minutter i midten af ovnen)

380 gram revet butternutsquash

200 gram sukker

3 æg

300 gram hvedemel

2 dl. smeltet smør

2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver

4 tsk. stødt kanel

 

Flødeost glasur:

200 gram flødeost natural

100 gram smør

200 gram flormelis

Sådan gør du:

  • Start med at skære den tykke skræl af. Riv frugtkødet, så det er klart.
  • Rør nu æggene sammen med sukker.
  • I en lille skål vender du mel sammen med natron og bagepulver.
  • Tilsæt nu alle ingredienser i ægge/sukkermassen. Rør grundigt og hæld nu i bageform størrelse  ca. 22 x 30 cm. beklædt med bagepapir.
  • Bag i ca. 50 minutter på 200 grader. Når kagen føles fast, men ikke hård, når du trykker den på midten er den klar.

Rør glasuren sammen og læg den først på kagen, når den er afkølet. Opbevar på køl, hvis glasuren er lagt på, så holder den sig fast.

Tip:

Er du vild med gulerodskage, squashkage eller lignende slags kager? Så vil du være pjattet med den her. Det startede med, at jeg havde brugt det meste af en stort butternutsquash til at lave det her: butternutsquash

Dermed havde jeg stadig en del af den tilbage- den ende, hvor kernerne sidder og de måtte jo ikke gå til spilde. Derfor lavede jeg denne her kage. Det fortrød jeg ikke. Den smager bare godt, som den er, men laver du en flødeosteglasur, som ovenstående, så bliver den bare helt og aldeles uimodståelig. Så ryger den altså hurtigt. Tro mig😳😉

Butternutsquash har jo den flotteste farve, helt gylden og orange. Noget af den farve forsvinder under bagningen, men den får en farve, hvor man kan fornemme farverne. Det er fint.

Er du til flere nemme kageopskrifter,  se efter endnu flere opskrifter her på http://benedictestesmad.dk

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

5 Kommentarer

  1. Karenn

    Fik lavet denne med en smule chili i..
    Uuuhm

    Svar
    • Benedicte Thrane

      Det lyder da spændende med en smule chili i- det kunne være det skulle prøves af en gang.
      Jeg elsker også chili 🙂
      Hilsen Benedicte

      Svar
  2. Dorthe

    Hej Benedicte
    Tusind tak for svar.
    Ja, det kunne bestemt være det. Der stod bare ikke noget om det i opskriften og jeg har aldrig lavet sådan en creme før. Men mange tak – det prøver jeg næste gang så
    Kh. Dorthe

    Svar
  3. Dorthe

    Hvordan får du glasurer formbar som på billederne? Min glasur løber bare ned af kagen.
    Ellers hammer lækker kage

    Svar
    • Benedicte

      Hej Dorthe. Dejligt du kunne lide den. Hvis ingredienserne er kolde fra køl burde den ikke løbe?Det opbevares generelt bedst på køl, så smørret og flødeosten holdes “fast”.Endvidere vil jeg lige høre, om kagen var afkølet, da du smurte glasuren på? Det bør den være… Ku´ det være det? Hilsen Benedicte :o)

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest