pebermyntebolcher – så nemt at lave selv

opskrift pebermyntebolcher

Nem opskrift på permyntebolche får du her, for det er nemlig slet ikke så svært at lave sine egne hjemmelavede bolcher. Overhovedet ikke. Og så er det en sjov beskæftigelse at hygge sig med- også med børnene, da det ikke tager lang tid og man hurtig kan få lov at prøvesmage lækkerierne efter lille indsats....

Ingredienser

 • 450 gram sukker
 • 125 gram glukosesirup
 • 1 dl vand
 • ca. 1 spsk. mynte essens

Sådan gør du

 1. Hæld alle tre ingredienser(minus mynte ) i en gryde og sæt det i kog.  Lad det simre og sæt et termosmeter i til det når en temperatur på 162 grader.   

  Nu hælder du massen ud på dit køkkenbord. Måske du har et rigtig underlag. Jeg købte et rigtig slik-bolche-underlag i IKEA.

   Nu bruger du en skraber til at folde massen sammen. Pas nu på- den er meget meget varm. Hæld mynte smagen ved og fold det ind i sukkermassen, som nu begynder at stivne. Fold en lang pølse og klip nu bolcher ud i passende stykker. Bolchemassen stivner hurtigt, så du skal være lidt vaks og hurtig. Du kan holde noget af bolchemassen varm imens ved at sætte gryden over massen. Jo lunere du kan holde massen desto nemmere er det at forme massen. Hvis tiden er imod dig kan du lave et par større klumper og sætte en lille pind i, som slikkepind. 

  De smager så godt de her myntebolcher og du kan opbevare dem  i en skål, blot med husholdningsfilm  over. Vores røg hurtigt, meeeen vi er også mange og bolcheglade. Portionen er dog relativ stor...


opskrift perbermyntebolcher

Som sagt købte jeg sådan en slik-måtte-underlags-ting i IKEA. Jeg gav næsten ingenting for den og den er så smart. Bolchemassen bliver fint liggende på måtten og du kan ligesom bruge måtte til at ælte massen, uden at holde på den, da massen jo er noget varm i stedet. http://ikea.dk

Willum og jeg hyggede os helt gevaldig meget med at lave de her og var ret meget op at ringe over resultatet. Så lille indsats og så godt et resultat. Resten af familien var enige.

Som en fin lille værtindegave, fint pakket ind, fungerer det så fint synes jeg. Der er nu noget særligt over at få- og modtage noget som nogle har stået og lavet til én. Ikke sandt?

Hyg jer🌷

Follow:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.