Ovnbagt laks- den nemme

Hverdagsmad til store og små

Ovnbagt laks er noget det fleste kan lide. Vi ved godt, at vi gerne skal spise fisk mindst et par gange om ugen, men det er lidt svært, hvis ikke alle i familien vil spise fisk, ikke?

Laks er dog en af de fiskearter børn generelt oftest kan lide, synes jeg. Og sådan er det også blandt mine fire styks børn. Er laks på dagens menu laver jeg det ofte på denne her måde.

Jeg sender en hel lakseside ind i ovnen. Samtidig på  en anden beklædt bageplade lægger jeg kartoffelbåde, bagekartofler og lignende, hvis vi har lyst til kartofler. Alternativt koger jeg pasta- det er børnenes topfavorit.

Så er der kun salat og gnaskegrønt der skal laves.

Mine børn er ikke de vilde fiskespisere, men laks er de altid med på. Jeg lavede den uden alt muligt fyld på- bare som den er, blot belagt med små stykker af øko citron, lidt salt og olie/smør.

ovnbagt laks

Ovnbagt laks:

  • Jeg lagde en hel lakseside (ca. 1200 g )på bagepapir, dryssede salt/peber på og lagde smørklatter og citronstykker på.
  • Afhængig ad om laksen er fra frost eller først skal den have alt imellem 20- 35 min. på ca. 180 grader/160 grader varmeluft.
  • Laks må ikke få for meget, så bliver den tør og kedelig, så hold gerne øje undervejs.

Bon appetit.

ovnbagt laks

Laks

 

Inspiration til mere nem hverdagsmad, som hele familien er med på?

Måske denne?  spaghetti bolognese

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Pin It on Pinterest