Spaghetti bolognese

Hverdagsmad til store og små

Det er jo en klassiker- Spaghetti bolognese. Og så er det den helt og aldeles børnevenlige slags, hvilket vil sige at den er uden store tomat eller løgklumper.

Løg og tomatklumper er IKKE er en hitter herhjemme, som i virkelig ikke en hitter. Jeg ved ikke hvordan det er i andre børnefamilier, men er det kun hos os, at børnene har “disse” ideer?

Jeg bilder mig selv ind, at jeg har været rimelig flink til at introducere dem for alverdens grøntsager siden de var helt små, men alligevel er det bare som om, at nogle ting per definition ligesom ikke “er så lækre” i et barnetankegang? Hvordan er det hos jer?

Anyway, denne her spaghetti bolognese er en evig hitter og det er denne jeg som udgangspunkt laver hver gang jeg laver kødsovs. Blot kan du variere i forhold til hvilket krydderi du tilføjer.jeg bruger tomatpassata, det vil sige flasker eller kartoner med tomater, som er finthakkede. Løg og hvidløg hakker jeg ganske fint. Så blender de lige så fint ind i retten. Og er det ikke et problem hos dig? Så serverer du bare retten med større klumper 🙂

Sådan laver du børnenes absolut yndlings- hverdagsret:

Spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese

opskrift på en klassisk Spaghetti bolognese med dejlige krydderier
Print opskrift Pin opskrift
1 time
Antal: 4 portioner

Ingredienser

  • 500 gram hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 2 stk løg - finthakket
  • 3 fed hvidløg - finthakket eller revet
  • 3 tsk oregano
  • 3 spsk tomatpuré
  • 2 tsk basilikum
  • 400 ml hakkede tomater eller purerede tomater
  • 1 stk okseboullionterning
  • 1 dl vand
  • salt og peber

topping

  • friskrevet parmesan

pasta

  • 500 gram pasta

Fremgangsmåde

  • Pil løg og hvidløg.
  • Varm olie i gryden. Kom begge slags løg i og steg på mellemvarme i et par minutter til gennemsigtige
  • Kom kød ved og skru op for varm på høj varme og steg kødet og giv det en mørk stegeskorpe. Kom salt, peber, oregano og basilikum ved.
  • Kom tomatpuré ved og vend rundt. Og nu hakkede tomater. Tilsæt boullion og vand ved. Lad simre fra 15 min. til 2 timer under låg
  • Kog nu pasta til lige præcis al dente - dvs. til de er færdige, men har bid.
  • Anret pasta, bolognese og top med friskrevet parmesan

 

 

spaghetti bolognese

opskrift på en klassisk og nem Spaghetti bolognese

Kender du til de ekstra særlig travle dage?

De dage, hvor man ønsker et godt hjemmelavet måltid mad, men ikke lige synes at tiden er til det.

Så har jeg et par bud lige her: thai mad med kylling og kokosmælk eller hvad med den her One pot lasagne

Flere hverdagsopskrifter – og meget andet i øvrigt? Så er du velkommen til at skrive din mailadresse i rubrikken på forsiden. På den måde får du en mail dumpende lige direkte i din indbakke. Det er kvit og frit selvfølgelig

Mange hilsner Benedicte

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Hvor godt synes du opskriften og maden smagte?




Pin It on Pinterest