Pandekager med soyamælk smager lige som de skal- som de klassiske pandekager.
De er uden dikkedarer – og nævneværdig sukker iøvrigt. Jeg tilføjede lidt kardemomme og kom soyamælk med vanillesmag i, men du kan undlade den soyamælk med smag og bruge den du bedst kan lide.
For mig går der lidt sport i det, i at komme på nye opskrifter og ændre i mine “gamle” og så se hvad det bliver til. Der er ingen af os herhjemme der har mælkeallergi, men derfor gør det jo ikke noget at variere lidt i ingredienserne og kokkerere med f.eks. soyamælk i stedet for komælk, vel?
Børnene spiste løs, så de er hermed “børnegodkendt”. Sådan lavede vi dem:
Pandekager med soyamælk
Ingredienser
- 4 stk. æg
- 2 tsk. kardemomme
- 0,5 tsk. salt
- 4 dl hvedemel
- 6 dl soyamælk(f.eks. den med vanillesmag)
- kokosolie, smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
- Pisk æg og kardemomme.
- Tilsæt salt.
- Pisk nu grundigt hvedemel og soyamælk sammen til der ikke er klumper mere.
- Kom olie eller smør på en pande. Kom dejen på, til det er jævnt fordelt i et tyndt lag. Steg på mellemvarme i et minuts tid på hver side.
Flere pandekager?
Vi over -elsker pandekager og forsøger os lystigt frem med diverse nye måder at lave dem på. De her er med rug- og rismel, som også giver en dejlig smag.
Kan pandekager fryses ned?
Venlig hilsen
Vibeke
Hejsa,
Ja, det kan de sagtens. Så kan de med fordel lunes i microovn eller i en alm ovn under et stykke folie😊