Paneret kotelet er en sjov og anderledes måde, at tilberede sin kotelet.
Kotelet er måske ikke luksus eller “gourmet mad-spise”, men ikke desto mindre er det bare rigtig smagfuld hverdagsmad.
Jeg havde en pakke svinekoteletter liggende og i stedet for at lave dem på klassisk vis, som koteletter i fad eller blot stege dem som de er, panerede jeg dem i “grov rasp med sennep. Jeg brugte det mærke der hedder “Lauras rasp sennep, som jeg havde købt på http://nemlig.com .
Det er grov rasp med en anelse sennep i. Det smager ikke stærkt, overhovedet, men giver bare en vild lækker smag, samt sprødhed til kødet. Jeg tænker at almindelig rasp, som du krydrer med eksempelvis paprika også kan fungere ligeså godt.
Sådan gør du, når du laver paneret kotelet:
Paneret kotelet
1 tsk. salt(gerne flagesalt eller groft salt)
1 æg
rasp – ca. 1,5 dl.
Ca. 500 gram svinekoteletter.
- Bank koteletterne let flade, enten med håndfladen eller en kødhammer.
- Kom salt på koteletterne.
- Vend hver kotelet i en skål med pisket æg.
- Vend i skål med rasp på begge sider
- Steg på en pande i smør, olie eller en blanding. Steg et par minutter på hver side til de er gyldne. Vend gerne et par gange undervejs.
- Klar til servering.
- Jeg lavede en hurtig salat med spinatblade, mango og fennikel til. Gnaskegrønt og pasta til børnene.
Nemt og godt.
Lyst til mere nem hverdagsmad? Denne her lasagne er vores all-time favorit ret. https://benedictesmad.dk/boernevenlig-lasagne/
0 kommentarer