“Mor, du skal lægge din lasagne på bloggen. Ikke noget voksenagtigt i den, så børnene gerne vil spise den”(sagt af Willum på 10 år.)

Som sagt, så gjort. Here it goes:

Lasagne

(ca. 6-8 personer)

1000 g hakket oksekød

700 g purerede tomater(ikke at forveksle med tomatpure!)

1 liter mornay sauce.

Rasp

Lasagneplader

salt og peber(efter behov)

200 gram revet mozarella på topen(eller alternativt rasp, hvis I ikke har eller er til ost!)

Sådan gør du:

  • Kødet svitses i gryden til det har taget farve overalt. Tomaterne tilsættes og bobler videre med kød, salt og peber i et par minutter.
  • I et stort og smurt ildfast fad smører du olie og lægger nu først lasagneplader, dernæst kødet og til sidst mornaysauce. Slut af med kødet og læg nærmest en tre – fire lag i alt.
  • Drys rasp eller revet mozarellaost på toppen. Det giver en dejlig sprød overflade.

Ind i ovnen på 200 grader i en times tid.

Så er der god og børnevenlig mad- også til de børn, der ikke lige spiser alt.

Er du til mere børnevenlig mad kan jeg anbefale denne her tomatsuppe:  tomatsuppe eller måske denne her lasagne, som også er på bloggen lasagne

Tip til lasagnen:

Den her lasagne er også god til børnefødselsdagen, da den er fuldstændig uden dikkedarer. Det hænder jo, at der er et barn(eller flere), som er lidt kræsen og så er det godt at kunne sige, at den her er uden nogle grøntsagsstykker eller lignende. ikke`?

Det her er også en oplagt ret at lave, hvis junior i huset skal og har lyst til at kokkerere sammen med dig. Den er nem, kræver få ingredienser, bliver så god i for hold til de til tider sensitive smagsløg og så er der altså noget sjovt over det, at være med til at bygge maden op lag for lag, når lagene skal fyldes.

Du kan selvfølgelig krydre den med alle mulige krydderier for eksempel oregano, provence krydderier, lidt chili og så videre….

Hvis du vil lave den lidt mere voksen spændende,om du forstår- omend voksne plejer at elske den, kan du tilføje hakkede løg og hvidløg, som du svitser inden du kommer kødet i gryden. Peberfrugter, forårsløg, småtskårne squash og gulerødsstykker er også med til at give den en god smag. I det hele taget kan du fylde mange af dine yndlingsgrøntsager  ved. I så fald du vælger det bør du tage lidt af kødet fra og tilsætte grøntsagerne i stedet. Ellers bliver der for meget fyld og dermed for lidt cremethed i lasagnen og det går jo ligesom ikke, vel?

Velbekomme.

 

 

 

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Pin It on Pinterest