Lækre pølsehorn – gode i madpakken

Brød, Tips til madpakker

Pølsehorn – pølsehorn opskrift – gode i madpakken.

De her pølsehornet gode i madpakken, ja eller til den lille eftermiddagssult, eller som den ultra nemme aftensmad, serveret med masser af gnavegrønt.

Dejen bliver blød og saftig og kan drysses med lige det du bedst kan lide- eller du kan helt lade være, hvis du synes. Megen et drys af sesamfrø, chiafrø eller solsikkekerner er jo altså lækkert!

De her pølsehorn er penslet med pisket æg og har fået et  gavmildt drys med chiafrø. Det er godt.

Pølsehorn - pølsehorn opskrift - gode i madpakken

Du får en stor portion pølsehorn ud af portionen og  det er lidt smart, synes jeg.

Så kan du lave forskellige udgaver af samme dej, nogle bliver til boller, andre til boller med ost og skinke og selvfølgelig de klassiske pølsehorn.

Udgaven med skinke og ost:

Hvis du vil lave en anderledes udgave, den med skinke og ost, kommer du 1 spsk. revet mozzarella på et stykke skinke/hamburgerryg, ruller sammen og folder brøddejen udenom. Pensl med pisket æg og bag som de øvrige.

 

Pølsehorn

Pølsehorn

Saftige pølsehorn- perfekte i madpakken eller til børnefødselsdagen
Print opskrift Pin opskrift
1 t 30 min
Antal: 20 stk.

Ingredienser

  • 1 dl lunken mælk
  • 3 dl yoghurt naturel
  • 50 gram gær
  • 2 stk. æg
  • 2 tsk. salt
  • 2 tsk. sukker
  • 4 spsk. olie
  • 800 gram mel
  • ca. 20 stk. brunchpølser(eller almindelige pølser halveret)

Fremgangsmåde

  • Lun mælken.
  • Rør gær ud med mælk og tilsæt yoghurt naturel. 
  • tilsæt olie, æg, salt og sukker. Nu røres mel i. 
  • Rør til dejen er dejlig smidig( og let fugtig)
  • Lad den hæve på stuebordet under et viskestykke i en time. 
  • Rør i dejen og tag et stykke og fold om hver pølse. 
  • Sæt ovnen på 215 grader ved varmeluft. 
  • Lad pølsehornene hvile i ca. 20 min, mens ovnen bliver varm. Pisk et æg og smør over hver pølsehorn for en dejlig gylden farve. Drys evt. med kerner. 
  • Bag i ovnen i ca. 12 min. til dejen er let gylden. 

Pølsehorn – pølsehorn opskrift – gode i madpakken

Madpakker, madpakker, madpakker! Dem bliver der skisme smurt nogle stykker af herhjemme og med en 3 årig, som jo ikke er startet i skole endnu er der mange i vente endnu. Tiden om morgenen er knap- ihverfald herhjemme. Det er sjældent der, at der er tid til de store gastronomiske udskejelser. Så jeg bliver så yderst tilfreds med mig selv, når jeg lige kan hive et par pølsehorn frem fra fryseren og komme med i børnenes madpakke.

Som sagt laver jeg en stor portion, for når jeg alligevel er i gang med køkkenmaskinen og bruger tiden i køkkenet, så tidsoptimerer jeg,  kommer en masse i fryseren og så tager jeg dem op om morgenen, når madpakken smøres. Så er der altid friske sager at komme i madpakken og ungerne elsker det. Kom beholdere med tørret frugt og mandler, masser af gnavegrønt og frisk frugt. Done deal!

Mere inspiration til de der madpakker?

Madpakke inspiration

Benedicte Thrane

Hvis du har lyst til at følge mere med i min mad-verden, kan du finde mig på Instagram, Facebook og Pinterest.
Når du følger med, får du opdateringer om nye eller kommende opskrifter. Det ville være super skønt, at mødes derinde 🤍
Kh. Benedicte 🤍

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *






Pin It on Pinterest